2022-02-08 19:00

Västerås SK - Vänersborg
5 - 5

Spelarbetyg: VSK - IFK Vänersborg
Hompas gäng behöver täta till defensiven till matchen mot SAIK på fredag.

Spelarbetyg: VSK - IFK Vänersborg

VSK jobbade sig till ett oavgjort resultat mot krisande IFK Vänersborg under tisdagskvällen. Daddy DJ blev matchräddare med sina två mål där det sista var en riktig hästspark under matchens sista minut. Spelet hackade ordentligt och defensivt såg det stundtals riktigt oroväckande ut, något som måste åtgärdas om man ska kunna ge Pingu en match på fredag.

1 – Underkänd
2 - Godkänd
3 – Bra
4 – Mycket bra
5 – Hompa i finalen 2009 med en lättare klubba


Henrik Kjellsson: 2

Släppte in fem mål för tredje matchen i rad. Defensiven och med få insläppta mål har varit MC19s segerrecept efter jul och detta spår måste man hitta tillbaka till. Även om Kjellsson inte ska lastas för samtliga kan jag ändå tycka att han borde stått ivägen på någon, i synnerhet Holopainens backhandsprätt som gav 0-1 till IFK.

Viktor Spångberg: 3
Första starten på länge och Spångberg börjar jobba sig mot en bättre form. Hade flera väldigt fina aktioner där målet var av den högre klassen.

Magnus Joneby: 2
Slarvade en del i vissa sekvenser men gjorde det väldigt bra i vissa andra. Kändes som att IFK fick kliva igenom lite väl enkelt vid många tillfällen och där måste Joneby ta ett större ansvar.

Rasmus Sjöström: 2
Lämnades tyvärr ganska ensam vid många tillfällen och blev bjuden på korv med extra ketchup och bingosallad av Herou Löf som ledde till 1-2. Hanterade flera av de andra situationerna bra vilket räddar betyget.

Anders Bruun: 2
Tillbaka i truppen då Gröhn saknades. Gjorde det bra givet förutsättningarna men hade svårt att hänga med när Viklund satte fart och då kom yxhuggen över benen. Underbart att Bruun lossade bössan på frislag från 35m i första halvleks sista sekund.

Joel Engström: 2
Kvar i startelvan men flyttades över till högerhalven. Gjorde det delvis bra men skulle behöva var lite mer rejäl i defensiven. Det hände för ofta att Vänersborg klev runt på Engströms kant utan att behöva utmana honom särskilt.

Pontus Vilén: 2
Svår att betygsätta för dagen. Tog flera initiativ framåt men återigen är det beslutsfattandet som är lite för svagt. Klev ofta in rakt in i Vänersborgs köttmur istället för att antingen kliva runt eller spela ut. Jobbade dock hårt över hela banan som vanligt men det finns mer att ta av vilket Vilén visat tidigare.

Jesper Jonsson: 1
Jag vet inte om Jonsson är småskadad eller bara är inne i en svacka, för de tre senaste matcherna har prestationerna varit på en för låg nivå. JJ var väldigt osynlig under stora delar av matchen och hade låg grundfart när han väl fick bollen. Spelare som Jonsson med otroligt hög högstanivå måste börja ta för sig mer när slutspelsklockorna snart börjar klämta.

Robin Andersson: 2
Även för Storkens del är det gränsfall på underkänt. Brände ett makalöst friläge där han dock blev ordentlig upphakad och kanske skulle haft straff, men trots allt måste han sätta dem där lägena. Shape up Storch!

Daniel Johansson: 4
Putsar till betyget till det högre då Daddy DJ var den enda anledningen till att Grönvitt kom undan med delad poäng. Stenhård straff i krysset och hade även innan kvitteringen ett skott som vissa tyckte var inne, men Ulrik Bergman tyckte annat. FORTSÄTT SKJUT!

Tobias Holmberg: 2
Hackade en del i Hompas spel precis som lagets. Delvis slarvig i passningsspelet vilket resulterade i farliga kontringar för bortalaget.

Kasper Sandgren: 2
Fick agera städgumma och matchades på flera positioner när Gröhn och Herman saknades. Bidrog inte till något utmärkande i offensiven men kämpade och slet.

Martin Landström: 3
Arkitekten bakom många anfall och landade på lilla menyn tillslut. Gjorde en liknande insats som mot SAIK där han försvann ur matchbilden under längre perioder men tog sig tillbaka in. Skulle kunna vara mer egoistisk i vissa situationer när han kommer med bra fart på offensiv planhalva.

Figge Nilsson: 2
Börjar bli tjatigt nu men Figge lägger ner ett väldigt stort jobb i defensiven. Fick även kliva ner på högerbacken under slutet av matchen när Joneby satt på botbänken.

Spelade för kort tid för att betygsättas
Benjamin Pizzoni Elfving
Melker Westman

På fredag åker Grönvitt till Sandviken för att utkräva revansch. Söndagens misär ligger fortfarande nära i minnet och det känns skönt att returen kommer så pass snabbt. Förhoppningsvis rullar supporterbussen med Grönvita binjurar som kan stötta laget tillbaka till vinnarspåret. Beroende på kirintaget kommer spelarbetyg, den som lever får se. Ses där!
 

Oskar Magnussonoskarrmagnusson2022-02-09 09:09:19
Author

Fler artiklar om Västerås SK

Spelarbetyg: SAIK - VSK