Stein förlänger, Svärdh lämnar truppen
Stein tv. förlänger, Svärdh th. lämnar.

Stein förlänger, Svärdh lämnar truppen

En spelare förlänger och en lämnar, båda försvarare men då NIF sitter på en 5-manna stark backuppsättning känner man sig nöjda. Dock finns kontraktsförslag ute hos spelare på andra positioner

Albert kom in från juniorlaget mitt under säsongen 16/17 när luckor uppstod i laguppställningen och övertygade direkt med ett resolut och tufft försvarsspel som sedan gav honom ett A-lagskontrakt. Under den gångna säsongen har Albert både lirat back och på mittfältet och Nässjö IF är glada att konstatera att Albert som även är en egen produkt väljer att fortsätta resan mot Elitserien med klubben.

Hampus lämnar
Samtidigt står det klart att en annan egen produkt från NIF-leden i Hampus Svärdh lämnar klubben då han betämt sig för att ta en timeout från bandyn.
-Jag kommer att ta ett sabbatsår från bandyn för studier som jag länge velat ta tag i säger Hampus som även berättar att de senaste två åren varit mentalt tuffa men att beslutet att inte spela bandy var ett tufft sådant att ta.

-Jag kommer ändå att träna på hårt och frekvent och om suget skulle bli för stort till bandyn så finns Malmbäcks IF. Att detta är slutet på bandyn vill jag inte riktigt ta i mun men just nu känns beslutet rätt och skönt att ha har tagit. Även om jag lämnar NIF nu så kommer jag ändå att vara i Stinsen när det drar igång och följa laget.

Nöjda med försvaret
Då Hampus lämnar truppen återstår fem backar i truppen i Viktor Svensson, Gustav Enhagen, Albert Stein, nysatsande Filip Nilsson och nyförvärvet Victror Friman. Med dessa i försvaret känner sig NIF nöjda och trygga och ämnar inte primärt att leta ersättare då Hampus lämnat.

Angående de sista platserna i truppen finns kontraktsförslag ute att ta ställning till för några spelare och klubben tror och hoppas på besked inom kort. Diskussion förs även kring att ev. förstärka ledarstaben.

Truppen 18/19 (flerårskontrakt inom parantes)
Oskar Bouveng
Martin Lindqvist
Marcus Magnusson
Viktor Svensson
Linus Nilsson (19/20)
Alexander Heinhagen (19/20)
Gustav Enhagen (19/20)
Kristian Hagen (19/20)
Filip Nilsson (18/19+1)
Linus Jönsson 
Kevin Runbom 
Oskar Hulthammar 
Hampus Blomqvist 
Simon Westerdahl   
Viktor Hulthammar 
Oskar Löfqvist, ny Vetlanda BK (18/19+1)
Patrik Gustafsson Thulin
Jesper Cimen (19/20)
Victor Friman, ny Skirö AIK (try out)
Albert Stein (18/19+1)

Christoffer Myrsäterchristoffer.darell@outlook.com2018-04-20 09:06:00
Author

Fler artiklar om Nässjö

Tippning av bandyallsvenskan: Myran vs. Svampen-Robban
Spretiga blåa tankar i midsommartid