Sv. Bandyförbundets totala inkompetens

Ytterlligare en gång har Svenska bandyförbundet lyckats lägga en premiäromgång i bandyallsvenskan som inte går att genomföra. Fyra av åtta matcher blir framflyttade på grund av isbrist.

Seriemakarnas totala inkompetens
Återigen ser vi stora delar av den Allsvenska premiäromgången gå upp i intet därför att man inte har fått upp is på några arenor. Har ni hört det förut? Ja, det händer ju varje år. Borde inte då de som lägger spelschemat fundera några gånger och tänka: Det blev inte så bra ifjol, vi måste göra på ett annat sätt. Nej, inte bandyförbundets seriemakare, de resonerar ungefär som en tjur som springer in i en stenmur gång efter annan. – Den flyttade sig inte första gången, då kanske den flyttar sig andra gången eller tredje… Enda tills han står där med blodig panna och stenmuren inte har flyttat sig en millimeter.
Hur svårt kan det vara Svenska bandyförbundet. I oktober är risken stor att det fortfarande är ganska varmt i södra Sverige, där 14 av Allsvenskans 16 klubbar hör hemma. 9 av dessa klubbar har hall, så dessa har inget problem att få upp is. Gör så här: Skjut på premiärdatumet två veckor, använd lördagen den 19 december som ordinarie spelhelg i stället för att göra ett långt uppehåll för de flesta lagen. Lägg en omgång efter nuvarande sista omgång eller spela en vardagsomgång till och låt bara klubbar med hall ha hemmamatch i första omgången. Hur jävla svårt kan det vara!
I det nuvarande spelschemat så har hela fyra klubbar ( Boltic, Kungälv, Falun och Västanfors) premiär på hemmaplan trots att de har utebanor medan Gripen, KVBS, Rättvik och ÖSK har bortapremiär fast de har hallar. Det är ju inte klokt att detta misstag ska upprepas år efter år. Jag har skrivit serieprogram i hela mitt liv, jag skulle utan problem kunna lägga ett spelschema som är vettigt på mindre en än vecka. Förbundets programmakare har flera månader på sig och ändå blir det galet varje år.
Nu blir premiäromgången utspridd på flera dagar och de uppskjutna matchernas nya datum är så tidiga så att man kanske måste skjuta upp dem än en gång. Det blir rumphugget och haltande tabeller fram till slutet av november bara för att Svenska bandyförbundet har så inkompetenta gubbar som gör spelscheman.
 
 
 

Robert Erickson2020-10-28 09:52:00
Author

Fler artiklar om Örebro