Svag första halvlek fällde SAIK

Det blev förlust i hemmamatchen mot Bollnäs med 4-5. Bollnäs var mycket bättre än SAIK i första halvlek och lade grunden till segern där. Det ser trögt ut hos SAIK för tillfället och det gäller att få igång farten både i skridskoåkningen och i passningsspelet innan slutspelet kör igång.

Det small direkt, innan minuten var spelad tappade Bollnäs bollen mitt på egen planhalva, Patrik Nilsson avancerade och drog upp bollen i nästtaket. Det var annars Bollnäs som tog initiativet i matchen och med bra fart på passningsspelet så hade gästerna ett klart övertag och kunde kvittera efter en hörna efter knappt 12 minuter. En hörna som var på väg in i SAIK målet vid ett flertal gånger innan Westh på 3.e eller 4:e returen fick bollen förbi SAIK-muren.
Efter kvitteringen jämnade spelet ut sig, det syntes tydligt att det var två lag med respekt för varandra, väldigt samlade lag i defensiven gjorde att det var ont om klara målchanser. Tempot sjönk när de båda lagen prioriterade att hålla boll och söka öppningar. För tråkigt tyckte Hellmyrs och trampade rakt fram och in i SAIK:s straffområde, SAIK försvaret bröt men fick inte bort bollen så Tobias Björklund tog den och vispade in den bakom en chanslös Martin Falk. Minuten var 20. 90 sekunder senare var samme Björklund fri igen efter i lyftpassning från Törnberg och plötsligt hade vi 1-3 på tavlan.
Stärkta av sin ledning dominerade Bollnäs matchbilden totalt. Redan i den 26:e minuten tog SAIK en timeout för att prata igen sitt agerande som i ärlighetens namn hittills sett rätt halvhjärtat ut.

Timeouten förändrade ingenting som syntes upp till läktarna. Ett Bollnäs med pondus spelade runt bollen och jagande SAIK-spelare såg alltmer frustrerade ut.
I den 44:e minuten fick Ville Altonen kanonträff på en vänsterhörna och Giffarna hade en välförtjänt 4-1 ledning.
På tilläggstid blixtrade SAIK till och Patrik Nilsson fick en bra passning av Ted Haraldsson och krutade in sitt andra mål för dagen.

Rättvis bortaledning i paus där Martin Falk i hemmamålet höll siffrorna nere. Främsta aktör i första halvlek var annars en helt överlägsen Per Hellmyrs som styrde Bollnäs spel och outtröttlig verkade finnas överallt på isen.

Hemmalaget började andra halvlek betydligt hetare och men det blev ändå Bollnäs som fick en tidig utdelning. 2-5 kom i den 50:e minuten på en vänsterhörna då Ville Altonen åter fick en bra träff och bollen susade in i SAIK-målet.
SAIK försökte dra upp tempot när de var bollförare men ett samlat Bollnäs stängde till och gjorde det svårt för hemmalaget. Bollnäs spelade å sin sida med ett stort tålamod och med en ledning så kunde de värdera sina lägen.
SAIK reducerade i den 59:e minuten då Erik Pettersson slog in returen sedan Daniel Mossberg prickat ribban. Vittring för SAIK som skapade några halvchanser och hörnor. I den 65:e var det farligt när Mossan tog en högerhörna tidigt men Patrik Aihonen hann ihop med benen och räddade. Aihonen tvingades till en mycket fin räddning strax efter då Patrik Nilsson bröt igenom och sprättade iväg ett skott från nära håll. Matchen gick nu i ett högre tempo och därigenom blev det även en större felmarginal i spelet.
I den 72 minuten var det riktigt nära ännu en reducering då Patrik Nilsson lyfte bollen över Bollnäs målvakt men en försvarande klubba viftade bort bollen i närheten av mållinjen. Bollnäs (Berlin tror jag) prickade en SAIK-hjälm på en hörna och SAIK gick upp och fick i sin tur en högerhörna och Patrik Nilsson kunde i den 76:e minuten göra sitt tredje mål och till slut fick SAIK utdelning på en hörna.
Det blev ett ställningskrig sista kvarten men de riktigt heta lägena till en kvittering kom aldrig och det blev gästerna som fick med sig båda poängen, rättvist även om SAIK spelade bättre och med mer energi i andra halvlek.