Talangfulla Linus drömmer om att ta NIF till Elitserien
Linus Jönsson drömmer om att få ta sitt NIF tillbaka till Elitseriem. Foto:Angelica Öijerstedt.

Talangfulla Linus drömmer om att ta NIF till Elitserien

Linus Jönsson är en talangfull NIF-junior som är svår att missa då han allt som oftast noteras för både 1,2 och 3 mål i matcherna där han deltar. Men trots både stor målproduktion och ungdomslandslagsspel har Linus en stor dröm kvar med sitt bandyspel.

"Har ett stort målsinne, teknisk och en spelskicklig spelare med ett bra vänsterskott adderat till en bra fart under skridskorna."

Så beskrev Linus Jönssons tränare, Hans Öberg Andersson sin spelare när denne blev uttagen för VM- spel för 17-åringar i fjol och trots sin ringa ålder har han redan gedigna meriter från pojk och juniorspel.

-Jag är nöjd så klart med min målproduktion och mitt jobb är ju att vara ett offensivt hot. Men jag har fått lära mig att jobba hemåt mer, det är något man har fått höra slår Linus fast.

Konstruktiv kritik är något Linus mer än gärna lyssnar på och tar till sig då han trots VM-spel och vunna poängligor så vill han mer med sitt bandyspel.

-I A-laget är det stor konkurrens och jag tycker inte att jag platsar än men drömmen är givetvis att få vara med att ta tillbaka Nässjö IF till Elitserien säger Linus som framhåller att just att hjälpa NIF till Elitserien klingar högre än att just bara spela i Elitserien.

Snabbare och tuffare
Att gå från pojklagsspel till juniorbandy innebar ett tuffare spel där lag som Fredriksberg och Mölndal byttes ut till förmån för lag som Villa/Lidköping och Sandviken. Kvar återstår nästintill bara spelare som vill mer med sin bandy och fler och bättre försvar för Linus och hans anfallskamrater att överlista.

I P18:s Elitserie återfinns endast Vetlanda och Edsbyn före NIF, just Vetlanda väntar även i en på förhand tuff derbyfight på onsdag kl.20:10 hemma i Stinsen Arena.

-Vi har vunnit många matcher med P18 men inte alltid fått spelet att stämma alltid förklarar Linus och fortsätter: egentligen är det bara matchen mot VBK i serien hittills (vinst 4-5 och VBK:s enda förlust) som varit bra över 90 minuter. Vi behöver komma ihop bättre som lag, Det är flera nya spelare i laget och många gånger kan alla ha varit stjärnor i sina tidigare lag men i ett lag har alla sina roller som vi behöver hitta bättre nu i fortsättningen. Detta är något vi pratar aktivt om och det såg bättre ut i helgen som var där vi vann dubbelt, först mot Sirius och sedan mot Ljusdal på bortaplan.

Just den ständiga dialogen mellan hungriga och unga bandylirare och bra tränare tror Linus är nyckeln till fortsatt utveckling för NIF:s P18 lag som alltså trots en 3:e plats av landets 14 bästa lag för P18 har mer att ge.

Kontinuerligt spel i A-laget
Flera gånger under våran pratstund som varar i 20 minuter + tillägg nämner Linus A-lagsspel flera gånger och han berättar om den överväldigande känslan när han under försäsongen i fjol mot Blåsut i Vänersborg fick spela med de han sett upp till under uppväxten. I den matchen blev det seger med 0-8 men inga mål den gången från Linus klubba. 

Det blev det därimot flera gånger under de matcher han noterades för A-lagspel under den gångna säsongen men för att få speltid även i årets tuffa Bandyallsvenska krävs mer.

-Allt går så mycket fortare, speciellt passningsspelet är dubbelt så snabbt och jag behöver nog förbättra allt säger en ödmjuk Linus men utan att tumma på sina ambitioner att just få mer kontinuerligt A-lagspel.

Den unga talangfulla Jönsson kommer från en riktig bandysläkt där bl.a. Bengt "Jösse" Jönsson var en bejublad storkytt för sitt NIF på sin tid och en far vid namn Thomas "Totto" Jönsson som var en talangfull NIF:are med känsliga handleder och visst blir det en hel del bandysnack.

-Farfar slipar våra skridskor och "Jösse" pratar jag en del bandy med efter matcherna när tillfälle ges. Nu siktar vi närmast på att göra en stark match i derbyt mot Vetlanda på onsdag (kl.20:10.). När vi får ihop gruppen är vi ett minst lika starkt bandylag som de säger Linus som vid vinst för sitt NIF går om VBK och närmar sig Edsbyn i den absoluta toppen för Sveriges bästa P18-lag.

Christoffer Myrsäterchristoffer.darell@outlook.com2018-01-08 15:36:28
Author

Fler artiklar om Nässjö

Tippning av bandyallsvenskan: Myran vs. Svampen-Robban
Spretiga blåa tankar i midsommartid