Två sköna poäng i årets winter classic!

Två sköna poäng i årets winter classic!

Igår gick Tillberga Winter Classic av stapeln. Två poäng, mycket publik och och ett väldigt negativt motståndar lag. ”Vår tränare hade fått spelarna att acceptera förutsättningarna och gilla läget. Det hade inte deras” sa Tobias ”Zocke” Johnsson efter gårdagens match.

Första elitseriematchen på naturis. Vädret var perfekt och inramningen lika så. Alla de 1500 personer som hade tagit sig ner till Hubbovallen igår var förhoppningsvis nöjda med arrangemanget som gjorts. Det var bara Vetlanda spelarna som hade väldigt mycket att säga till om efter matchen. Det är enkelt att öppna munnen efter en förlust. För hur hade det sett ut med reaktionerna om Vetlanda vunnit? 

När matchen kom igång, cirka 20 minuter senare än tänkt, var det Tillberga som tog kommandot. 
Efter prick 22 minuter gjorde Robin Andersson det första av sina tre mål. När han blev första målgöraren på Hubbovallen. 

Sedan fick matchen ett avbrott när Tillberga’s målvakt Rasmus Eriksson krockade med en medspelare och fick lämna matchen med ambulans. Istället fick Kevin Sterner kliva in. 
Strax efter det avbrottet. Fick Jimmy Jansson bollen på motståndar planhalvan och åkte enkelt igenom Vetlanda försvaret (efter isen) och ökade på TB’s ledning till 2-0. 

När andra halvlek startade fick Vetlanda med sig två snabba mål. Först genom Joakim Andersson och sedan Tuomas Mokko på hörna. 
Efter det såg vi inte så mycket mer av gästerna. 
Bättre gick det för hemmalaget som hade allt fokus på matchen. Matchens gigant, Robin Andersson hann med att göra både 3-2 och 4-2. Innan Ivan Lebedev stängde matchen med sitt 5-2 mål. 

Det blev en hel del gnäll runt om på sociala medier efter matchen. 
Tillberga och Vetlanda hade exakt samma förutsättningar under matchen. Men med dålig inställning är det svårt att visa resultat och det visade sig stämma när den ryske domaren blåste av matchen. 

Tillbergas klubbchefen Tobias "Zocke" Johnsson fick äran att svara på några frågot efter gårdagens matc. 
Vad tycker du om matchen som spelade igår?
Det var magiskt! Allting var perfekt utom strulet med ismaskinen och att en person kom dit med en negativ inställning redan från början. Men det visade sig positivt för vår del då de inte ens försökte spela efter isen. Det gjorde delvis vi och vann mark genom det. Vi visade dessutom upp ett stort hjärta och nästan alla närkamper. Och det var ju inte isens förtjänst. 

Det var väldigt mycket gnäll efter matchen, vad har du att säga om det och vad tycker du själv?
Tycker det är riktigt tråkigt. Givetvis ville vi ha en perfekt is men ismaskinen packade ju ihop. Men man får nästan intrycket av att det var en sjöis vi spelade på, så var ju knappast fallet. Det var vissa ställen dör det var ojämnheter så bollen hoppade till, men det gör den i ABB-arena också. Varför kunde TB lira om det nu var en katastrof?
Oftast är det lättare att skylla på omständigheter runt omkring istället för att fundera på sin egen insats. 
Pekar man finger mot något så upptäcker man att det är fler fingrar som pekar mot en själv. Vår tränare hade fått spelarna att acceptera förutsättningarna och gilla läget. Det hade inte deras. 

Kommer ni försöka ordna ett till winter classic nästa år?
Givetvis! Nu är vi ju en erfarenhet rikare gällande förutsättningarna med isen. Då får vi kanske ta ut ismaskinen någon dag tidigare för att säkerställa ytskiktet. Det är otroligt många som hört av sig och berättat att detta var en otroligt häftig upplevelse sin de vill vara med om igen.   

Johanna Öberg2016-01-17 19:28:00
Author

Fler artiklar om Tillberga