Usel insats i Svenska fönster arena igår

Säsongens tredje omgång, borta match mot Edsbyn. Tufft absolut men så tufft som det blev förväntade jag mig inte. 7-1 och matchen var avgjord redan efter första halvlek.

Efter 2 bra matcher (mot Bollnäs & Vänersborg) hade vi alla chanser att bjuda på bra motstånd även mot Edsbyn.

Till en början såg det bra ut, vi hade lägen och så även Edsbyn.
Men när Mattias Hammarström gav hemmalaget ledningen med 1-0, skulle det visa sig vara början på en målfest i första halvlek.

2-0, 3-0 och 4-0 kom alla genom samma man, Jonas Edling. Hans två första mål gjordes båda på hörna.
Edsbyn han också med att göra 5-0 innan domaren Keijo Hyvärinen blåste av för halvtid.

Förnedrande är rätt ord att beskriva första 45 minuterna med. Det var inte kul idag att stå på läktaren och titta på. Vi vet att Edsbyn är ett riktigt bra bandylag, inte minst på hemmaplan. Hade vi varit bra idag så hade vi i alla fall kunnat ge dom en match.

Eftersom matchen redan var avgjord där så blev det ett lugnare tempo i andra halvlek. Vi fick några lägen att reducera, men vi har en förmåga att aldrig kunna få in bollen och det visades sig även i denna match. Inte minst hade vi 10 hörnor utan mål.
Tack och lov slutade målfesten efter första halvlek och andra andra halvlek förlorar vi bara med 2-1.

Tillbergas enda mål gjordes av Robin Andersson och visst var det skönt att inte bli nollat men riktigt surt att förlora med 7-1.
Det är bara och glömma den här matchen och gå vidare. Ny chans på onsdag hemma mot Sandviken, också de en tuff match, men allt kan hända.

Mål Edsbyn: Jonas Edling 3, Mattias Hammarström 3, Oskar Wikblad
Mål Tillberga: Robin Andersson
Matchens lirare i TB: Rasmus Eriksson