Vi fastnade i det småländska isterbandyt

En liten rapport från ÖSK:s bortamatch i Nässjö

Vi fastnade i det småländska isterbandyt
Ja, Småland är ju känt för ostkaka och isterband. Dock blev det varken det ena eller det andra som vi närkingar bjöds på när vi kom till Nässjö. Den relativt nyöppnade krogen O’Learys blev vårt vattenhål när vi kom till det småländska höglandet. På O´Learys är det hamburgare som gäller och det fick det bli. Väldigt trevligt bemötande när vår buss anlände till Nässjö blev det också som vanligt. Alla gamla vanliga Nässjöprofiler var där och ledde oss till puben. Vi var ute i god tid så de hans med både några öl och lite bandysnack med alla gamla Röda bollare. Lite senare kom den lite yngre falangen av Röda bollen till krogen och utan tvekan behöver de lära sig lite om hur man tar emot sina motståndarsupportrar på krogen. Lite väl mycket negativa ramsor mot oss örebroare drog väl ner stämningen en aning på slutet. Där har de gamla Röda bollarna något att jobba med. Vi i Svampen håller ju inte på med negativa ramsor mot våra motståndare, framför allt inte när de sitter på samma krog. Nog om detta det trevliga inslaget var dock övervägande.

Vi var ett 15-tal Svampar på plats och när vi satt på krogen så fick vi det besked man både väntat på och hoppats på. Patrik Sjöström ska spela! Äntligen är vår gamla stjärna tillbaka i gulsvart dress. Nu är han inte bara tränare, han är spelande tränare. Nu förväntar vi oss ett par riktiga murchare i nättaket på hörna.

Matchen började lika illa som mot Åby. Nässjö gjorde mål i sitt första anfall och ÖSK hamnade i jagarläge direkt. Nu är ju inte ett mål så mycket i bandy men det här med tidiga baklängesmål kan göra en del med moralen. Att Nässjö sedan fick in ett mål i efterspelet från en hörna när alla stod kvar i målet och vinkeln från skytten var minimal det höjde ju knappast ÖSK spelarnas självförtroende. 1-2 i halvtid kändes dock OK och absolut möjligt att vända.
Alla lag har sina inmarschsånger, med nedsläckta hallar och ibland väldigt hög musik. Det är väl OK och fungerar ofta som stämningshöjande för hemmalaget. Däremot att dra på musik mitt under matchen så fort det blir ett spelavbrott det fungerar snarare som stämningssänkande. Under matcherna så är det publiken som ska stå för sångerna och hejaropen. Att dränka publikens sånger med hög musik är dumt, pubertalt och nedvärderande mot publiken. I Nässjö har man tagit detta vansinne ännu ett steg. Man spelar musiken så högt i spelpauserna så det blir till ren tortyr. Nässjös musikspelande var det värsta jag har varit med om på en bandyarena. Jag är väldigt glad för att ÖSK har slutat med detta eviga musikspelande och i Örebro låter man publiken höras. Stort tack till ÖSK arrangörerna att ni lyssnar till publikens vilja.

Andra halvlek startade precis som man inte hade hoppats. Utökad Nässjöledning. ÖSK gjorde snabbt 2-3 men sedan var det Nässjös match. Nässjös 5-2 mål kändes som helt avgörande. Efter det orkade inte ÖSK:arna riktigt resa sig igen. Nässjö vann rättvist och matchen slutade symtomatiskt med att ÖSK brände en straff. Lång hemresa men som ÖSK:are är man ganska luttrad och nu hoppas vi på en härlig hemmamatch på fredag mot ett Falun som föll med hela 10-0 mot Kalix.
 

Robert Erickson2022-11-14 17:07:44
Author

Fler artiklar om Örebro