Viktor Lindkvist: besked kommer denna vecka

Han har tillbringat hela 13 säsonger i NIF och har snart bott längre i Nässjö än i uppväxtstaden Eskilstuna och kallar själv Nässjö för sitt hem. Om det blir en 14:e säsong för "de blåe" återstår att se, Viktor lovar att ge besked innan veckan är slut.

När den sista matchen var över och domarens visselpipa även förkunnade att säsongen 17/18 var till enda infann sig sedvanliga känslor hos den offensive Viktor Lindqvist som även burit kaptensbindeln under flertalet säsonger.

-Egentligen är det samma känslor varje säsong efter att sista matchen är slut. Man är mätt och nöjd på bandyn men precis som vanligt hinner det ändra på sig ju längre tid som går. Visst, det känns som att slutet på bandykarriären kryper närmare ju fler säsonger jag gör men jag kommer att spela bandy kommande vinter.

Förutom att själv i mångt och mycket burit hela det offensiva ansvaret i NIF under flertalet säsonger när NIF slogs i den nedre delen av tabellen i Allsvenskan södra har även "Linkan" som han även kallas blivit synonymt med NIF och den blåa tröjan.

-Jag har gjort 13 säsonger i NIF nu och har snart bott i Nässjö längre än i Eskiltuna där jag växte upp, Nässjö är mitt hem och jag har stora känslor för NIF där drömmen givetvis är att få spela upp dem i Elitserien. Annars hade jag inte gjort dessa 13 säsonger för klubben. Det är även oerhört inspirerande att få vara med och utbilda de yngre talangerna som kommer ur de egna leden.

Men det finns andra klubbar med i ekvationen?
-Det har funnits klubbar som har hört av sig och just nu står det mellan NIF och en klubb till. Jag velar fram och tillbaka, väger för och nackdelar emot varandra och det är definitivt det svåraste beslutet jag har stått inför i min bandykarriär säger en märkbart tyngd Viktor med dämpat tonläge.

Beslut innan veckans slut
Samtidigt som Viktor står inför sitt svåra och tuffa beslut behöver och vill NIF ha besked om hans framtid i klubben utifall de tvingas att gå vidare med att fylla den offensiva nr 19:s plats i laget.

-Jag förstår dem att de vill ha besked och därför har jag satt en deadline för mig själv som är denna vecka säger Viktor som den senaste säsongen producerade 16 mål och 9 assist på de 27 matcher han återfanns i laguppställningen i Bandyallsvenskan och i elitseriekvalet för NIF.

-Jag har varit med på den långa resa som NIF har gjort under mina 13 år här, från botten till toppen av Bandyallsvenskan. Det lutar verkligen inte åt något håll i dagsläget men om det skulle bli att jag lämnar NIF så hoppas jag fansen förstår att mig och ser allt jag har bidragit till för laget och klubben under dessa 13 långa år. Jag vill inte om jag lämnar göra det som en svikare. NIF kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta. Till detta ska det viktiga pusslet med familjelivet läggas vilket inte alltid är det lättaste.

Fansen och alla NIF-anhängare får alltså hålla andan i några få dagar till. Återstår att se om det blir en 14:e säsong för stöttepelaren och kulturbäraren inom NIF, Viktor Lindqvist.
 

Christoffer Myrsäterchristoffer.darell@outlook.com2018-05-01 11:33:41
Author

Fler artiklar om Nässjö

Tippning av bandyallsvenskan: Myran vs. Svampen-Robban
Spretiga blåa tankar i midsommartid