2023-12-06 20:30

Sheffield U - Liverpool
0 - 2

Sheffield United-Liverpool 0-2: Tre poäng borta mot jumbon

Liverpool åkte till Sheffield och besegrade ligajumbon på onsdagskvällen.

Kvällsmatchen på Bramall Lane mitt i veckan fick en extra dimension när Sheffield United dagen innan mötet blev Premier League säsongens första lag att sparka tränaren. Chris Wilder återvände hem för att ge ny energi åt ligajumbon.

Inledningen av matchen skulle dock få ett flera minuters avbrott då Alexis Mac Allister stämplades i knäet i en situation. Märkligt nog undkom förövaren bestraffning, men som tur kunde Liverpoolmittfältaren ändå spela vidare där och då. 

Hemmapubliken som med tränarbytet hoppades få en nystart på säsongen fick känna vittring efter tolv minuters spel då James McAtee med lite flyt fick med sig bollen i ett jätteläge. Liverpools reservmålvakt Caoimhín Kelleher stod dock i vägen med en fin räddning som säkerligen var mentalt viktig för irländaren efter dennes svaga insats senast.

Utöver några andra kontringar hade de rödvitrandiga inte mycket att komma med under första halvleken som dominerades av Liverpool. Bollinnehavet och antalet hörnor sköt i höjden, men utöver en lös Mohamed Salahvolley och varsitt nickförsök av Virgil van Dijk och Ibrahima Konaté skapades inget av större värde första halvtimmen. Van Dijk skulle dock få en ny chans på hörna i den 37:e minuten och när han denna gång använde foten istället för huvudet så spräcktes också målnollan. Liverpools lagkapten fick överraskande lätt trycka in sitt första mål för säsongen från en ledig yta efter att motståndaren snubblat.

Sheffield Uniteds slarv i markeringsspelet visade sig återigen en bit in i den andra halvleken då Salah ostörd fick skjuta på volley efter en hörna, men Wes Foderingham i hemmamålet stod för en prakträddning. Kort därefter blev smärtan i knäet från matchinledningen för stor för Mac Allister som tvingades lämna planen och ersattes av Curtis Jones

Trots att Liverpool endast ledde med uddamålet kändes det dittills väldigt kontrollerat och Jürgen Klopp tog också chansen att göra ett relativt sällsynt byte då han plockade av Salah halvvägs in i andra halvlek. Darwin Núñez som denna gång inledde på bänken kom däremot in i samma veva och uruguayanen skulle komma att få en stor chans men missade från misstänkt offsideposition.

Då Liverpool inte lyckades få in något andra mål så blev det lite smånervöst ju längre matchen led. Någon jättechans för the Blades fick vi däremot inte se och när tilläggstiden var på väg att ta slut var det istället Liverpool som slutligen punkterade matchen. Dominik Szoboszlai friställdes efter att Núñez stått för ett hästjobb och vunnit bollen med en riktig Carraghertackling. De tillresta bortasupportarna kunde till slut andas ut och förbereda sig inför den cirka två timmar långa hemresan.

Detta blev en så kallad dag på jobbet för Liverpools del och trots att man så pass sent satte spiken i kistan var det ändå en välförtjänt seger som bärgades. Motståndarna var verkligen inte bra och skulle Sheffield United lyckas klara kontraktet får det ses som en stor bedrift.

William Hiekkanenwilliam.hiekkanen@liverpoolsweden.seTwitter: @Wuvuzela2023-12-06 22:42:00
Author

Fler artiklar om Liverpool