Middlesbrough - WBA
1 - 0

1-0 till Boro mot West Bromwich

Middlesbrough höll tätt och lyckades kamma hem uddamålssegern mot West Bromwich Albion på dan före dopparedan.

Det är vid det här laget ett välkänt faktum att Middlesbrough inte har många tillgängliga spelare på grund av en skadelista som sträcker sig längre än tomtens önskelista. Men idag, kanske tack vare ett julmirakel, var faktiskt Riley McGree tillbaka, som har saknats sedan oktober. Ordinarie målvakt – Seny Dieng– missade dock denna matchen på grund av en skada vilket tillät den australiensiska andramålvakten Tom Glover att göra sin första ligastart i en Middlesbrough-röd tröja (hans var dock i och för sig grön) sedan han anslöt till truppen i somras.

I matchens första halvlek kunde de runt 1 000 tillresta West Brom-supportrarna se på med glädje när deras lag gång på gång pressade ner Boro i farliga lägen. Även hemmalaget gav bortasupportrarna skäl till att le när de vid upprepade tillfällen lät West Bromwichs anfall mynna ut i hörnor. Detta blev ett så pass återkommande tema att totalt åtta hörnsparkar lades under den första halvleken. Något de blårandiga supportrarna även kunde glädjas åt var att de lyckades undkomma en utvisning i den första kvarten då försvararen Cedric Kipré förmodligen borde ha visats det röda kortet efter en frilägestackling på Isaiah Jones. Trots alla hörnor och leenden blev det aldrig mål för the Baggies och det var istället Middlesbrough som i den 40:e minuten gjorde matchens första och enda mål genom Morgan Rogers.

Det blev en händelserik och nervkittlande andra halvlek, när Boro vid tre olika tillfällen hade chansen att göra mål. I den 60:e minuten missade Morgan Rogers ett friläge, i den 66:e minuten borde Sam Greenwood skjutit bollen i ett öppet mål men sköt den istället högt upp i himlen och i den 68:e minuten lämnades Isaiah Jones ensam med West Broms målvakt men sköt bollen rakt i Alex Palmers famn. Boro behövde i alla fall inga fler mål, då de lyckades täppa till där bak och vann på skönaste möjliga vis: med 1-0.

Tom Glovers debut resulterade i en hållen nolla och återvändande Riley McGree fick spela en del minuter mot slutet av matchen och var även inblandad i en farlig chans. Det blev en god jul trots allt.