Årsmöte med Villa Sweden
Glada medlemmar på vift i Birmingham.

Årsmöte med Villa Sweden

Den 1:a september hölls medlemsmötet, följd av en minnesvärd match.

Protokoll från årsmötet för Aston Villa Supporters Club Sweden den 1:a september 2007 för verksamhetsåret 06/07.

1. Stefan Johansson förklarade mötet öppnat. 

2. Samme Stefan valdes till ordförande för mötet. 

3. Mats Tägtström valdes till mötets sekreterare. 

4. Stein valdes till justerare och rösträknare för mötet. Becker valdes som justerare 

5. Stefan presenterade en verksamhetsberättelse. Det som togs upp var:
- Stefan Johansson fortsätert som ordförande och kommer att sitta i ett år till. Efter det så tar han steget åt sidan åt låter andra ta över.
- Förra säsongen hade vi 188 medlemmar och denna säsongen har vi 208. Bra siffror och vi hoppas alla att vi kan öka lite till.
- Vi har fortsatt mycket goda kontakter med klubben genom framför allt Daniel, som har varit till stor hjälp.
- Halsdukar har tagits fram och även mörkblåa pikétröjor.
- Vi har varit på medlemsresa i april som vanligt.
- Ingen MFF supporterklubb detta år, den ställdes in. 

6. Revisionsberättelse. Stefan gav ordet till Becker, som i sin tur gav ordet till Stein. Stein redogjorde för klubbens ekonomi. Klubben har en del pengar i kassan och det ser bra ut generellt. Viss uppsnäppning krävs dock och det ska rättas till tills nästa år. 

7. Stein rekommenderade att styrelsen ska få ansvarsfrihet. Omröstningen som hölls gav samma besked. 

8. Val av styrelseledarmöter. Stefan hoppar av till nästa år. Naturligtvis ett stort avbräck, men en ersättare måste hittas. The Show must go on. Förslag kan mailas till supporterklubben. Stefan valdes som ordförande i ett år till, för att ersättaren ska hinna sätta sig in i alla uppgifter. Becker valdes till klubbens kassör, tillika till styrelseledamot. Jutterstöm valdes till styrelseledamot i sin frånvaro. Och slutligen valdes Tegis och Grävling till suppleanter. 

9. Val av revisor. Stein valdes enhälligt till revisor. Han är mycket kompetent och med en stor erfarenhet från föreningslivet. 

10. Val av valberedning. Danielsson och Berg valdes till valberedningen. En mycket viktigt funktion med tanke på framtidens förändringar inom föreningen. 

11. Budget för innevarande år. Där kom mötesdeltagarna fram till att en del av de pengar som finns i kassan borde användas till någon form av happening. Detta möte hade en för dålig uppslutning. Det kan delvis förklaras på bristfällig information om mötet. Något som vi tar till oss och ska ändra på tills nästa gång. Vad för slags happening det ska vara är inte bestämt. Förslag kan mailas till redaktionen. Detta är en bra chans att påverka nästa möte och komma med roliga förslag - var med och påveka. Kanske nästa möte ska vara i Malmö, Göteborg eller Mariehamn? 

12. Medlemsavgift för innevarande räkenskapsår. Samma som förut: 100/vuxen, 50/barn och 200/familj. 

13. Styrelsens förslag. Inget

14. - Enskilda medlemmars motioner. Där kom frågan om medlemsmärket upp. Ska vi ändra ”badgen” i vårat emblem, nu när klubben har ändrat? Eller ska vi ha kvar det gamla märket? Där ska samma person som designade den gamla märket skissa på hur det skulle se ut att ändra ”badgen” och presentera det på svenskafans-sidan. Därefter får vi se vad medlemmarna tycker. Där enades mötesdeltagarna om att nya förslag tacksamt tas emot på email från medlemmarna. Finns det duktiga medlemmar som kan knåpa ihop mågot vackert märke?
- Medlemsresa. Anders är reseansvarig då Stefan trappar ner. Intresse för matchen Villa – Birmingham City finns. Det vore en utmärkt match att åka och se. Andra förslag mottages.
- Beslut om att ändra kalenderår till 1 januari – 31 december.
- Mike Sanford och Mr Trueman valdes till hedersmedlemmar i Villa Sweden och det skålades i öl. Där ska vi se om vi ska ha två olika medlemskategorier. En på ”lifetime” och en tidsbestämd, till exepel på ett år. 

15. Medlemsmötet avslutades och vi såg Villa spöa Chelsea.

Mats Tägtström2007-09-05 19:35:00
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Manchester United väntar på Villa Park
Matchrapport Ipswich - Aston Villa