SvenskaFans Awards: Mest förbättrade spelare
Most Improved Player of the year, tillsammans med Phil Jagielka.

SvenskaFans Awards: Mest förbättrade spelare

Summeringen av Premier League säsongen 2008/2009 fortsätter mer att presentera vem som Premier League-redaktionerna valt ut till årets mest förbättrade spelare.

När rösterna summerades så hade två spelare lika många röster: Tottenhams Darren Bent och Evertons Phil Jagielka. Därför kontaktade vi både Mario Gersic på Evertonredaktionen samt Bror Hemming på Tottenhams dito för lite tankar kring utnämningarna.

Det kom in hela 12 förslag på spelare till kategorin "Årets mest förbättrade spelare". Flest röster fick Darren Bent och Phil Jagielka som alltså delar på priset som Årets mest förbättrade spelare. Kommentar?
 

Bror Hemming
- Där ser man. Själv hade jag inte Darren Bent i tankarna för denna utnämning. Jag skulle till och med placera några andra spelare från Tottenham före. Bent har alltid varit en pålitlig målskytt. Problemet är att han inte är något mer än så. Killen har bara varit sig själv men sluppit konkurrera med Dimitar Berbatov den här säsongen. Och när han spelar gör han alltså mål, detta har han visat i Premier League i många år nu. Särskilt framgångsrik är han i omställningsspelet, och han har därför varit väldigt lyckad på bortaplan i Spurs. Nä, då tycker jag nog att Phil Jagielka är ett bättre val. 

Mario Gersic:
- Inte överraskande, det är efter att vecka ut och vecka in presterat på toppnivå i Premier League med idel lovsång och toppbetyg från fotbollsfans, Capello, media och övriga managers ett ganska väntat utnämnande även här på Svenska Fans. Jags har denna säsong vunnit alla typer av priser och utnämnigar både på klubbnivå och allmänna omröstningar i England så det är bara att hoppas han kommer tillbaka efter sin korsbandsskada i lika bra form senare i höst igen.

Bror: Valet av Darren Bent kommer nog att förvåna många eftersom han ständigt ryktas lämna klubben och ofta får skit i media. Hur ser du på hans framtid i Tottenham? 
- Jag tror inte att han är kvar när transferfönstret stänger. Mycket pekar på Sunderland, Wigan har nämnts, men samtidigt finns det säkert flera andra klubbar som är intresserade och om han kan hjälpa till att få loss Peter Crouch eller liknande så är en hel del destinationer möjliga. I rätt klubb är Bent en utmärkt spelare. Ja, han skulle säkert kunna fungera riktigt bra även i Tottenham, men eftersom Spurs gärna för spelet används inte Bents styrkor fullt ut. Han är dessutom, som många andra, en spelare som presterar som bäst när han verkligen känner att han har tränarens förtroende. Visst skulle han ändå kunna stanna och slåss om en plats, men Redknapp gillar att köpa och sälja. Sedan är det är VM nästa år, och Bent kan nog känna att han hellre går till en klubb där han är säkrare på att få spela.

Mario: Jagielka har ju växt enormt mycket i Everton i år och belönades med ett femårskontrakt i maj. Beskriv Jagielkas styrkor som försvarare!
- Efter att slussats runt på lite olika platser i laget så fick han till slut spela på sin favoritplats som central försvarare. Jags största egenskap är att ha en väldigt bra blick för spelet och i och med det oftast är först på plats för att göra en brytning eller avvärja en farlighet för motståndarna. Utöver detta så är han stark i kroppen, mycket bra i huvudspelet och förvånansvärt säker i passningsspelet med få misstag som resultat. Till slut är det ju aldrig fel att ha en så otroligt hög lägstanivå som Phil Jagielka besitter..

Till sist: Vad tror ni kommer att hända i era lag under sommaren? Både Tottenham och Everton är ju lag som aspirerar på att nå topp fyra.

Bror Hemming:
- Silly Seasons inledning har varit oväntat lugn för Spurs del. Men att det ska ta fart, det räknar samtliga med. Egentligen vore det inte så konstigt med en händelsefattig sommar efter allt som Harry Redknapp gjorde i januari. Men nu är det alltså Redknapp vi pratar om. Och det är Spurs. Så visst kommer mycket hända, frågan är bara vad. Den obligatoriska jakten på spelare som aldrig skulle gå till Spurs pågår för fullt. Samtidigt spekuleras nästan hela truppen hänga löst, där Robbie Keane är det mest oväntade namnet. Men i slutändan står vi väl här med Stewart Downing, med Kenwyne Jones och med nån ytterback som ingen vill ha. Ut går Darren Bent och några komplementspelare. 

Mario Gersic:
- För Everton är det ingen hemlighet att det är ont om finanser för tunga spelarköp såvida det nu inte kommer in pengar från oväntat håll, vem vet i sådana här tider vad som händer? Visst, det kommer säkerligen att tillkomma 1-2 spelare som ska kunna gå rakt in i laget för att lyfta Everton som klubb och lag ett snäpp ytterligare. Klubben har i och med sina mindre ekonomiska muskler byggt sin egen modell som de flesta andra fans och klubbar egentligen nog är ganska avundsjuka på. Den modellen heter kontinuitet, ungdomar, hårt jobb och hjärta för klubben!

Svenskafans.com2009-06-24 22:33:30
Author

Fler artiklar om England