Norwich - Middlesbrough
1 - 2

Alkoholförgiftning och tre poäng i Norfolk: Norwich 1 - 2 Boro

Middlesbrough spelade idag borta mot Norwich och tog med sig alla tre poäng hem.

Boro tog sin an kvällens match med en av sina mest skadedrabbade trupper på väldigt länge. Tommy Smith, Riley McGree, Marcus Forss, Lewis O’Brien och Emanuel Latte Lath var alla skadade eller sjuka inför matchen, och de skadedrabbade lejonen skulle ikväll behöva möta ett gäng kanariefåglar som på sistone hade flugit någorlunda högre själva. I alla fall i tabellen.

I matchens första tio minuter gjorde Boro det uppenbart att de led av personalbrist. Bortalaget tappade konstant bollen och lät Norwich komma till flera farliga chanser om och om igen. Som tur var gjorde de gulklädda inget mål, och spelet skiftade till Boros favör efter den här tuffa perioden. Boro kunde nu pressa Norwich en hel del, och skapade i sin tur en hel del chanser. Återigen ledde detta dock inte till några mål, och båda lagen började nu slarva rejält med bollen. Det gick inte en minut utan att man fick bevittna konstanta bolltapp från båda lagen, och matchplanen verkade gå ut på att få bollen till mannen med minst glidmedel på sina dojor för tillfället och hoppas att han skapar något. Men slarvigheterna fortsatte hela halvleken ut, och om man hade gjort det hela till ett dryckesspel där man behöver ta en shot för varje gång någon slarvade bort bollen så hade man förmodligen dött av alkoholförgiftning innan andra halvlek hade hunnit dra igång.

På tal om att hinna med grejer, så gick jag till köket för att diska under halvtidsvilan. Jag trodde att jag hade gott om tid, men när jag återvände till mitt rum stod det 47 på matchklockan, och Middlesbrough hade gjort 1-0. Målet, som kom tätt inpå matchens omstart, gjordes av ingen annan än Sam Greenwood som nu gjort två mål på tre matcher för Boro. Trots Boros mål förbättrades inte deras spel, och bolltappen fortsatte oföränderligt på. Om man inte var död tidigare så var man med största sannolikhet det nu. Efter drygt 70 spelade minuter började Middlesbrough maska ordentligt i nästan varje sekvens som spelades. Det kändes inte jättetryggt, och de ekande busvisslingarna från Carrow Road lättade verkligen inte på nerverna. När matchen sedan började gå mot sitt slut stod det fortfarande 0-1 och de flesta började undra vilken siffra som fjärdedomaren skulle hålla upp när klockan slog 90 minuter. Nio minuter visade fjärdedomaren, Thomas Kirk, till slut på sin tavla. Det kändes oerhört jobbigt när Norwich nu verkligen såg ut att kunna kvittera vilken sekund som helst. Jobbigt blev det dock inte mycket länge till när Sammy Silvera två minuter senare fick bollen vid sina fötter och kyligt kunde placera in 2-0 till Boro. Jon Rowe reducerade dock för Norwich i den 99:e minuten genom ett briljant mål, vilket gav Norwich hopp, men det var alldeles för sent. Matchen slutade 1-2, och Middlesbrough inkasserade sin sjunde raka vinst (sex raka i ligaspel). Man ligger nu på en delae femteplats i ligan, med en sämre målskillnad än West Bromwich och Cardiff.

Nästkommande match för Middlesbrough är hemma mot gästande Stoke som fann sig själva i en formsvacka men nu verkar ha hittat formen igen efter en vinst mot Sunderland.