2023-08-29 20:45

Bolton - Middlesbrough
0 - 0

Andra raka vinsten för Boro - I cupen
Boro har goda minnen av Bolton i cupsammanhang. Här firar den kände Juninho segern efter slutvisslan i ligacupfinalen mot Bolton 2004.

Andra raka vinsten för Boro - I cupen

Trots att Middlesbrough har gått vinstlösa i ligaspelet den här säsongen så har man nu lyckats att vinna den andra rundan av ligacupen mot Bolton Wanderers.

Bolton är ett lag som Middlesbrough har mycket god historia med i ligacupen. Det var nämligen Wanderers som Boro slog i ligacupfinalen i 2004 för att bärga Middlesbroughs första trofé någonsin. Då slutade matchen 2-1 till Boros fördel, och idag slutade den nästan likadant. I dagens match var det Bolton som inledde målskyttet i när Dion Charles kunde peta in bollen i den 23:e minuten efter slarvigt Boro-försvar. En kvart senare var det Middlesbroughs tur att göra mål. Matt Crooks lyckades lobba bollen över en utspringande Joel Coleman i Bolton-kassen. 1-1 stod det på poängtavlan när domaren blåste för halvtidsvila. 

Ett spelförande Boro tog lång tid på sig att hitta det vinnande målet, men när de till slut hittade ett sätt att göra ett mål, så gjorde de två. I den 91:a och den 94:e minuten satte australiensaren Riley McGree och den nyinbytte Morgan Rogers två, respektive tre - ett via vackra aktioner. 

Middlesbrough avancerar nu till den tredje rundan i ligacupen, som av sponsorskäl numera kallas för The Carabao Cup. Inför den tredje rundan går nu dessa lag in i turneringen: Manchester United, Manchester City, Liverpool, Newcastle, Arsenal, Brighton, Aston Villa och West Ham. I den tredje rundan tävlar totalt 32 lag, och vilket lag som helst kan lottas mot ett annat. De resterande lagen som Boro kan få möta är: Bournemouth, Exeter City, Fulham, Luton Town, Peterborough, Crystal Palace, Wolverhampton, Mansfield Town, Port Vale, Stoke, Leicester, Brentford, Cardiff, Sutton, Norwich, Bradford City, Salford City, och Ipswich Town.

Imorgon spelas de resterande matcherna i ligacupens andra omgång. Vinnarna av de matcherna går in bland de 32 som lottas till ligacupens tredje omgång. De resterande matcherna spelas på det här viset: 
 Sheffield United - Lincoln
Nottingham Forest - Burnley
Harrogate Town - Blackburn Rovers
Chelsea - AFC Wimbledon
Doncaster Rovers - Everton
 

Viktor Kristensson2023-08-29 23:30:32
Author

Fler artiklar om Middlesbrough