Riverside, 2024-01-01 16:00

Middlesbrough - Coventry
1 - 3

Årets första match slutar i förlust för Boro

Eftermiddagens sammandrabbning med Coventry City på the Riverside gav en sur smak inför det kommande Middlesbroughåret.

Middlesbrough lyckades precis på håret knipa tre poäng mot Huddersfield förra veckan, och förra året, vilket således fick många att hoppas på en liknande poängskörd mot Coventry City idag. 

Coventry visade sig från sin bästa sida under matchens inledning men lyckades ändå inte hindra Boro från att göra mål i den 31:a minuten genom Josh Coburn som nickade in bollen i mål med hårtopparna efter en Teesidefärgad kämpainsats om bollinnehavet. saiah Jones var den som skickade in bollen i straffområdet för Coburn att fånga på pannan. 

Det var uppenbart att Coventry dock inte skulle ge sig så pass lätt och satte prov på detta när de endast fyra minuter senare kvitterade tack vare japanen Tatsuhiro Sakamotos välriktade skott efter en hörna. 

Middlesbrough var inte sig själva idag men även ett mer formstarkt Boro hade haft svårt att ta sig an ett så pass starkt Coventry som vi fick bevittna. Om du inte var övertygad av The Sky Blues insats i den första halvleken så var det svårt att inte bli det i den andra. Två mål inom spannet av tio minuter i den 58:e och 69:e minuten av Haji Wright och Sakamoto innebar game over för hemmalaget. Coventry var efter sitt andra och tredje mål helt ogenomträngliga och man kunde fråga sig om ens Manchester City hade varit kapabla till att trycka sig igenom den himmelsblåa väggen som hade uppstått på Coventrys planhalva; så stabila med och utan bollen var dem. Inte heller Middlesbroughs bänk, som hade en medelålder lägre än ett dagis och mindre erfarenhet av elitfotboll än ett gäng snubbar som lirar korpenfotboll, var mycket till hjälp när man desperat försökte kämpa till sig något från matchen. Michael Carricks byten kom dessutom som vanligt tveksamt sent. 

Coventry var inför eftermiddagens match bakom Boro i tabellen, men Teessidelaget sjunker nu ned till en tolfte plats medan deras forna plats högre upp i tabellen tas över av Coventry. Ett gap på fyra poäng råder nu mellan Middlesbrough och sjätteplacerade Sunderland

Nu gäller det för Boro att se över sin strategi gällande rådande övergångsfönster. Ska vi rusta inför den här säsongen och uppflyttningsstriden (en strid vi ligger på en 12:e plats i) eller satsa inför nästkommande säsong? Svenska Fans Middlesbrough kommer i alla fall kontinuerligt ge uppdatering kring de övergångar som följer på Teesside. 

Viktor Kristensson2024-01-01 19:22:59
Author

Fler artiklar om Middlesbrough