3 p, det VAR ju bra, Villa!

Lördagskvällen bjöd på tre efterlängtade Villa-poäng och det ska vi VARa nöjda med!

Matchen på St Marys började under de inledande tio minuterna med ganska stort bollinnehav för Aston Villa, men Saints åt sig mer och mer in i matchen. Efter ett bra avslut från Watkins tidigt, gjorde Ings en formidabel luring i straffområdet. Han assisterade till det skott som Matty Cash styrde ut till hörna. Med handen?

Det blev VAR-granskning av det hela och jag är nog lite förvånad att det friades. Men å andra sidan, jag glömmer aldrig hur vi blev bortdömda med Wesleys häl, så VAR känns lika osäkert som att ha tre domare som dömer utan VAR.

Det dröjde till den 38:e minuten innan första avslutet på mål kom och det var vår slitvarg Ollie Watkins som avslutade efter ett snabbt inkast. Inte helt långt borta där.
Villa skulle ta ledningen och det var på ett briljant sätt. Targett tog ner bollen, serverade Grealish en passning i djupled till vänster och Grealish får till ett helt perfekt inlägg på studs mot en framrusande Ross Barkley, som på något vänster lyckas vränga sitt huvud och nicka in bollen till 1-0 i den 41:a minuten. Riktigt snyggt mål!

I den andra halvleken hände det inledningsvis inte så mycket. Vi gav dock Ward-Prowse ett gyllene frisparksläge, men den täcktes av muren. Han kan ju slå frisparkar annars, det vet vi.

Det dröjde faktiskt ända till den 70:e minuten till Southampton kunde hitta ett avsliut på mål. Martinez gick ut och parerade fantastiskt med vänsterhanden. Saints hade många avslut, men hade förtvivlat svårt att pricka innanför målställningen.
I den 85:e minuten var det rena kalabaliken i Villas straffområde. Efter en hörna räddade Martinez, men det följdes av ett par returer där bland annat Cash och McGinn stod på rätt platser.

90 minuter var spelade och domaren visade upp hela sex minuters tillägg. Var dessa kom ifrån, det vet jag inte, men jag kunde konstatera att Southampton tryckte in 1-1 i den 93:e minuten. Tungt!
Men. Även detta VAR-granskades för offside och vi hade nog någon millimeter på vår sida där så målet blev bortdömt! Puh, tur, skönt, åh, jäklars!

Anmärkningsvärt är annars att Villa gjorde första bytet först i den 95:e minuten. Nog för att Smith brukar göra sena byten, men idag tog det verkligen lång tid.
Men men, sååå jäkla skönt med en seger och med marginalerna på vår sida. Det kan vi inte säga att vi haft tidigare, så vi ska absolut inte skämmas för den här trepoängaren!

Bring on West Ham.

Många var bra som vanligt idag, men jag tycker att ytterbackarna Cash och Targett var fantastiska. Hela försvaret var grymma och även offensivt såg det lovande ut. Kanske knackade mittfältet då och då, men det är bara min hobbyanalys.
Matchstatistik

Avslut 20-8
Avslut på mål 5-4
Bollinnehav 60-40
Hörnor 7-1

Kanske inte den mest bländande statistiken för oss, men å andra sidan har vi tre tidigare förluster i ligan med omvända siffror där vi varit överlägsna. Karma is da bitch!