Aston Villa - Chelsea
1 - 3

Aston Villa - Chelsea 1-3
För er som tvivlat. Ollie Watkins gläds också när hans medspelare gör mål. UTV!

Efter en bra första halvlek mot Chelsea på Boxing Day så var det till slut Romelo Lukaku som fick hålla låda på Villa Park. Det är så en miljardvärvning ska leverera i sitt nya lag...

Aston Villa fortsatte på den inslagna Gerrard-linjen och gjorde en riktigt bra första halvlek mot ett av Englands bästa lag. Hög press, bra intensitet och ett snyggt mål med benäget bistånd av Chelseaförsvararen Reece James var det positiva medan Matty Cashs enda misstag på hela matchen bjöd Blues på en straff och sedermera en kvittering.

Till den andra halvleken bytte Thomas Tuchel in en ovan nämnd belgare och resten är Romelo Lukaku show. Det var längesedan jag såg en spelare komma in och så fullständigt förändra en matchbild. Tyrone Mings, som varit lysande sedan Gerrard och hans stab kom in, föreföll närmast starstruck och det gamla Curtis Davis-uttrycket "pub player" känns passande på den stackars mittbacken. Lukaku fick i stort sett oattackerad knoppa in 1-2 och på straffen som han sedan ordnade satte Jorghino 1-3.

På ett mer positivt plan så var det flera spelare som utmärkte sig på ett bra sätt. Förutom straffen så var Matty Cash riktigt bra, Jacob Ramsey blir bara bättre och bättre, Morgan Sanson visade varför han värvades och Douglas Luiz var kanske vår bäste spelare. Att det finns fotboll i pôjken har jag aldrig tvivlat på och det var kul att han levererade även mot ett av Sky Sports älsklingslag. Kanske är det Alisha Lehmann-effekten?

Jag tycker även att Ollie Watkins är på väg tillbaka till fjolårsformen men samarbetet med Danny Ings lämnar en del övrigt att önska. Upp med Ollie på sin bästa position på topp och sätt Danny på en kant eller på bänken som en "impact player". Jag funderar också lite på varför målsprutan Cameron Archer inte fick några minuter på slutet när vi jagade reducring och kvittering.

Nej, den andra halvleken var inget att skriva hem om, oavsett om insatsen och resultatet berodde på Lukakus inhopp, trötta spelare från covidsmitta eller en kombination men det finns inget som slår Viasats bevakning i uselhet. Inför matchen var det svårt att veta vilket lag Chelsea skulle möta. Kunskapen om bortalaget verkade vara bottenlöst och de skulle möta något helt ointressant lag från Midlands. Under matchen killgissade (tjejgissade?) expertkommentatorn att Buendia hade anpassat sig på ett väldigt smidigt sätt till Aston Villa. Att han inte varit ordinarie var inget man hade bemödat sig om att kolla upp. I studion benämndes Ezri Konsa som "fyrtorn" etc. etc.

Det var sista matchen för året och nu laddar vi om för ett starkt 2022.