Lagbanner
Villa Park, 2024-02-07 21:00

Aston Villa - Chelsea
1 - 3

Aston Villa - Chelsea 1-3
Tungt, tungt, tungt mot Chelsea.

Aston Villa - Chelsea 1-3

Aston Villa och FA-cupen har inte varit någon rolig historia på många år och efter hemmaförlusten mot Chelsea missar vi chansen till titel i år igen...

Efter en pigg start där Aston Villa kunde (borde?) tagit ledningen tidigt blev det snabbt en kväll att glömma. Statistiken berättar om en jämn match både i bollinnehav och avslut men sanningen är att bortalaget var lite bättre och lite vassare framför mål.

Saknade vi vårt ordinarie mittbackspar? Javisst gjorde vi det men det går inte att komma ifrån att Chelsea ändå vann rättvist till slut. Och det mer beroende på Villas oförmåga än Chelseas förmåga. Försvarsspelet lämnade en hel del i övrigt att önska, mittfältsspelet var i stora delar bedrövligt med både slarv och nonchalans och framåt hotade vårt manskap i alldeles för liten utsträckning. 

Trots urladdningen mot Blades i lördags så är det tydligt att formen inte är precis elektrisk men trots det parkerar vi vackert på en fin fjärdeplats i ligan. Matchen mot Manchester United blir oerhört viktig och kan vi undvika förlust så krymper inte avståndet till Ten Hags gäng till futtiga fem poäng.

Fanns det då inget positivt att ta med sig från matchen? Jodå. Jacob Ramsey och Moussa Diaby gjorde pigga inhopp och det är bara att hoppas att den sistnämnde kan få en självförtroende-boost av sitt mål. 

UTV!

 

 

Pär "Coreopsis" Johansson2024-02-10 08:05:00
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa