Aston Villa - Everton
3 - 0

Aston Villa - Everton 3-0
Ings har på kort tid blivit en favorit och lördagens Man of the match!

Lördagskväll, dagens höjdpunkt och en stabil seger. Villa Park kokade i andra halvlek och jag tror de flesta framför tv-sofforna levde sig in i den sagolika atmosfär som lyfte fram hemmalaget till seger.

En seger som ger mersmak

Precis som redaktionen hade en liten aning om på förhand så fortsatte Dean Smith sin satsning på en 3-5-2 uppställning. Bortalaget kommer till spel utan ett par viktiga spelare i sin startuppställning. Bland annat sitt giftiga anfallspar och landslagsmålvakten Pickford. Men som sig bör startar alltid det bästa laget för dagen. Hemmalaget börjar piggast och kan skapa lite tryck och skapar ett par hörnor. Och det är just på en hörna vi skapar första halvlekens bästa chans då Mings med en nickskarv på första stolpen tvingar Begovic till en fin reflexräddning. På den efterföljande situationen skallar McGinn ihop med en Evertonförsvarare. McGinn fortsätter att spela en stund men tvingas byta efter en stund på grund av en lättare hjärnskakning. Nakamba kommer in i den 41:a minuten och resten av halvleken spelas av.

Känslan i halvtid är att vi är stabila och har ett bra försvarsspel. Vi kommer till en del inlägg men ofta saknar de kvalitet och når aldrig våra två forwards som ofta positionerat sig i boxen. På sociala medier och diverse forum diskuteras det huruvida vi saknar kreativitet i denna uppställningen och att 0-0 ligga nära till hands som slutresultat.

I andra halvlek kommer vi ut och fortsätter på inslagen väg och det är en jämn match där vi har ett litet övertag. Det är åtminstone min känsla. Vi gör vårt andra byte för dagen då en trött och kanske lite (småskadad!?) Targett ersätts av Leon Bailey i matchminut 61. Strax därefter har Ings som fallit långt ner i banan hittat Luiz i mitten som på ett elegant sätt skarvar vidare bollen till en djupledslöpande Cash som fintar bort sin försvarare och distinkt sätter bollen högt i det första hörnet. Mönsteranfall och så vackert. För övrigt hans första mål i Premier League och för Aston Villa. Glädjen i hemmalaget samt publiken exploderade. 1-0 och det kändes logiskt. Kort därefter får vi en hörna som nyss inbytte Leon Bailey tar hand om. En hårt skruvad hörna mot första stolpen blev för svår att försvara sig emot och Digne i hemmaförsvaret noterades för självmål och 2-0 till hemmalaget. Knappt hade man hunnit sätta sig tillrätta efter segerjublet vid det förra målet innan det skulle smälla igen. Återigen ser vi Ings långt ner i banan och med en pass på halvvolley av precision hittar han en framstormade Bailey som sprintar förbi sin försvarare och fullkomligen bombar in 3-0 till hemmalaget. Matchen spelades av under de sista 10-15 minuterna och Young respektive Traore bytte av Bailey och Cash. Förstnämnda bytet var en en försiktighetsåtgärd enligt Bailey själv. Efter den sprinten och avslutet förstår vi Leon:)

Sammanfattningsvis sitter undertecknad med en bra känsla efter gårdagens seger av ett par anledningar. Vi behärskar att spela en 3-5-2 uppställning där våra tre mittbackar ser stabila ut och gjorde en kanonmatch. Bytena vi gör i matchen är med och avgör matchen och visar att de spelarna vi har behärskar att spela på flera olika positioner. Sen måste jag nämna Ings. Han syns inte ofta i matcherna men vilket jobb han gör tillsammans med Watkins på topp. Sen är han kreatör bakom två mål och visar att han är så mycket mer än bara en djupledslöpande forward. Man of the match för mig tillsammans med publiken som var av absoluta världsklass och levde upp till namnet av den 12 spelaren i hemmalaget. Sen tror jag att många med mig ser med positivitet gällande framtiden när det kommer till Leon Bailey. Likt Ings involverad i två mål och detta inom loppet av 15-20 minuter. Här har vi ett sparkapital med individuell kvalitet.

En välförtjänt och stabil seger när tre poäng inkasserades på Villa Park. UTV!