Lagbanner
Villa Park, 2023-08-20 15:00

Aston Villa - Everton
4 - 0

Aston Villa – Everton 4–0
Pau Torres visade kvalitet med fint passningsspel och lugn i uppspelen.

Aston Villa – Everton 4–0

Fint väder, revanschlust och nervösa anhängare. Ja det var förutsättningarna innan söndagens match där Aston Villa skulle bibehålla sin fina hemmasvit när de slog Everton på ett komfortabelt sätt.

Under veckan som var måste jag erkänna att jag kände en viss oro inför stundande matcher då vi blivit av med viktiga spelare i Mings och Buendia och huruvida detta skulle påverka oss rent spelmässigt. Emery valde att ställa upp med i princip samma elva som sist mot Newcastle då enda skillnaden var att Torres ersatte Mings i mittförsvaret.

Ganska tidigt i matchen tar vi kontroll över händelserna och får ett relativt stort bollinnehav och sätter tryck på Everton. Efter fint kombinationsspel hittar bollen i den 18 minuten ut till Bailey som med fart tar sig förbi Young i Evertonförsvaret och passar snett inåt bakåt till McGinn som kunde stöta in 1–0 till hemmalaget. Skönt och säkert en lättnad för spelarna, supporters (läs: jag själv var otroligt nervös innan match). Villa slog många korta hörnor under matchen och efter just en kort hörna så hittar bollen ut till Cash i den efterföljande situationen. Cash måttar ett inlägg som Bailey nickar ner till en fri Watkins som blir nerdragen av Pickford. Straffen var lika självklar som Luiz vid straffpunkten och 2–0 var ett faktum. I Slutet av halvleken tvingades Evertons Calvert-Lewin avbryta matchen efter huvudskada då han kolliderat med Martinez och det var lite otäcka bilder när han linkade av planen. Tråkigt för den skadeförföljde anfallaren. Halvtid i en minst sagt sevärd halvlek.

I starten av den andra halvleken sticker Everton upp genom den nyss inbytte Danjuma (ersatte Calvert-Lewin) som via kombinationsspel kommer till ett bra läge men Martinez avvärjer skickligt. Strax därefter kastar Digne ett inkast som letar sig förbi Evertonförsvaret till en fristående Bailey som trycker in 3–0 till hemmalaget. Lite turligt då Evertonförsvaret borde kunnat rensa undan bollen men påpassligt av firma Digne & Bailey. Genom fasta situationer hotade Everton en del men känslan var bra och det kändes under kontroll. Vid de tillfällen Everton stack upp agerade försvaret tillsammans med Martinez säkert.  I den 74:e minuten byter Villa in Duran som ersatte Watkins. Duran hann knappt vara på planen en minut innan han uppfattade ett inkast hemåt mot ena mittbacken där han lyckades få med sig bollen och springa sig fri. Ensam mot målvakten var Duran kylig och rullade in 4–0. Härligt för Duran och hoppas detta kan ge han självförtroende för kommande inhopp. Under matchens sista kvart sänks tempot i matchen avsevärt och Villa kan lugnt och behärskat spela av den sista kvarten plus tillägg utan att förta sig. Tre poäng var ett faktum efter en bra dag på jobbet.


Reflektioner från matchen

*En stark laginsats
*Fina insatser från McGinn, Bailey och Diaby.
*Pau Torres visade ett lugn med bollen och bra beslutsfattande i sina uppspel.
*Tråkigt nog blev Coutinho återigen skadad när han kändes på gång och hade ett kort men piggt inhopp.
*Vi har en helt annan bredd och kvalitet på bänken vilket gör att våra inhoppare kan påverka matchbilderna på ett helt annat sätt.


UTV!

Vid pennan,
Christian Zivlak

TV: Aston Villa körde över Everton i hemmapremiären
 

Christian Zivlak2023-08-21 14:02:00
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa