Lagbanner
Villa Park, 2023-09-27 20:45

Aston Villa - Everton

Aston Villa - Everton
Leon Bailey började på bänken mot Chelsea men borde få chansen från start mot Everton.

Aston Villa - Everton

Då var det dags att ta klivet in i Carabao Cup och det är The Toffees från Liverpool som står för motståndet.

Ligacupen, Milk Cup, Littlewoods Challenge Cup, Rumbelows Cup, Coca-Cola Cup, Worthington Cup, Carling Cup, Capital One Cup och Carabao Cup. Ja, kärt barn har en jäkla massa namn.

En cup som Aston var de första segrarna i säsongen 1960/61 efter seger mot Rotherham United. Vinster även 1977, 1994, 1996 och den för undertecknad den allra viktigaste 1975. Där satt man framför färg-TV:n i gillestugan och såg ett lag i jäkligt snygga tröjor slå Norwich med 1-0 sedan Ray Graydon slagit in sin egen straffretur. Resten är proud history som man säger.

Av alla de cuper som de engelska topplagen ställer upp i har nog just Ligacupen, som jag föredrar att kalla den, den som har lägst status och där man roterar sina lag mest men vad fanken, en cuptitel är en cuptitel och nu när vi har en utslagningsturneringsprofessor vid rodret så ska vi väl kunna spänna bågen och hoppas lite?

Anrika Everton har haft en minst sagt jobbig start på ligaspelet så det var en oerhört efterlängtad seger som togs i helgen mot erkänt starka Brentford. Avancemanget till denna omgång av cupen gick via bortaseger mot Doncaster Rovers i en match där Everton vände och vann i andra halvlek.

Skadade eller tveksamma startande i St. Domingos är Dele Alli, Seamus Coleman, Jack Harrison och Andre Gomes. Vilket lag som ställs på banan mot Villa är väldigt svårt att sia om men med tanke på det prekära tabelläget i Premier League och ett oerhört viktigt möte med bottenkollegan Luton redan på lördag vore det ingen högoddsare om Sean Dyche väljer att vila flera av sina starkare kort.

Aston Villa tog en oerhört skön uddamålsseger borta mot Chelsea i söndags och trots stordäng mot Newcastle och Liverpool parkerar vi på en tämligen trevlig sjätteplats för tillfället. I sjukrummet jobbar Tyrone Mings, Emi Buendia, Diego Carlos, Tim Iroegbunam och Alex Moreno. Bertand Traore är eventuellt aktuell för en plats i truppen.

En icke alltför kvalificerad killgissning är att även den gode Unai väljer att låta några truppspelare få chansen trots debaclet i Warzawa. Olsen, Chambers, Lenglet, Ramsey, Bailey och Duran in från start kanske? Seb Revan kan vara ett alternativ på vänsterbacken eller åtminstone på bänken. Kan den superhete ynglingen Rory Wilson få plats i truppen? Den som lever får se.

Matchen startar 20.45 svensk tid och sänds på Viaplay.
 

Pär "Coreopsis" Johansson2023-09-26 22:02:00
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa