Aston Villa knäckte Fulham direkt, 3-0!

Super-Jack Grealish satte snyggt 1-0 redan i den fjärde minuten mot ett Fulham som öppnade med stort bollinnehav, McGinns lyftning mot Grealish i straffområdet satte tonen för matchen och i försvaret var det hög klass!

En tidig måndag kväll och vi är inte vana vid att se Premier League då, men vi är alla tacksamma för möjligheten att se alla matcher i dessa märkliga tider, även på märkliga tider.
Avspark redan 18.45 och på planen stod samma lag som i premiären mot Sheffield United.

Följande är skrivet löpande under matchens gång. Det blir alltså inget litterärt mästerverk, men förhoppningsvis känsla.

0-1! 4” Jack Grealish, ass McGinn
Vilken drömstart det blev. Villa bröt Fulhams uppspel till höger, såg ej vem, McGinn fick bollen och såg Grealish löpa i djupled och lyfte en helt perfekt boll in i straffområdet och där satt 1-0 till Villa redan i den fjärde minuten. Snyggt avslut av Jack
Annars var det en inledning där Fulham hade mest boll och försökt komma med inlägg från kanterna mot Mitrovic, främst den vänstra kanten, men mittförsvaret nickade lugnt undan alla bollar.
Targett fick syna det gula redan efter 11 minuter. Aldrig bra med kort på backar tidigt…
Mitrovic var den som fixade första avslutet på mål för Fulham, då han nickade ett inlägg mot Martinez, men det var plockpotatis för vår grymme målvakt.
Det var kraftigt övertag i bollinnehav och passningar för Fulham under den första kvarten, men jag skulle tro att det låg helt i linje med taktik och förväntan hos Aston Villa.

0-2! 15” Conor Hourihane, ass McGinn
Innan kvarten spelad small det igen i Fulhams mål. Grealish drog in med full fart i straffområdet och vickade bollen bakåt mot McGinn som spelade fram Hourihane som enkelt placerade in 2-0 för Villa! Vilken drömstart!

I den 27:e minuten drev Grealish fram bollen över Fulhams halva, passade McGinn som förlängde till Watkins och Trezeguet var inte många millimeter bort från att stöta in det tredje målet för Villa.
Vad Grealish gjorde i den 32:a minuten vet jag inte. Han gjorde först ett grymt bra försvarsjobb och tog hand om bollen, men sen slog han den rakt in i mitten. Jösses, det där lär man sig är förbjudet redan i 8-årsåldern...Som tur var gick det bra och Fulhams avslut gick högt över!

I den 35:e minuten spelade Grealish fram en lång boll mot Watkins som enkelt tog sig förbi Hector, men avslutet blev ingen höjdare, både högt och utanför.
En hörna för Villa avslutade den första halvleken med en grym chans för Villa, Hourihanes inlägg satt perfekt på Watkins huvud, men tyvärr gick nicken utanför. Första halvleken alltså till ända. Mest boll för Fulham, snabba omställningar för Aston Villa. Två skott på mål för Aston Villa. 100%-iga helt enkelt.

Andra halvleken startade med ett fjärde gult kort för Fulham, när Grealish och Villa försökte ställa om. Taktisk varning, helt enkelt.

0-3! 48” Tyrone Mings, ass Hourihane
Men det visade sig inte vara en så taktiskt varning, för Conor Hourihanes perfekta inläggsfrispark stöttes i mål av en framrusande Tyrone Mings!
På tal om taktik kan vi väl nu säga att Aston Villa kanske inte gjort taktiska mål, men däremot psykologiska tidiga mål i varje halvlek.

Har Fulham ens haft en bra chans så här långt? Nej.

Runt 57 minuter var jag nära att skriva ner 1-3, men så kom en VAR-granskning. Aston Villa har sällan haft VAR-granskningen med sig, minns med fasa hur vi blev bortdömda för att 2 mikrometer skoklack på Wesley var offside för något år sen mot Burnley. Men nu hade vi VAR med oss eftersom Mitrovic spelade rugby med Konza…Målet bortdömt med andra ord.
Martinez tappade dock bollen oroväckande i sekvensen, men som den gamle målvakt jag själv är så såg jag att han blev lite överraskad av det som hände precis framför honom. Svårt att reagera snabbt!

I den 65:e minuten skickade McGinn ett perfekt inlägg mot bortre stolpen och där mötte Grealish, tyvärr dålig träff på volley och den stack ut vidare i Vintergatans galax.
Fulham pumpade med tre skott mot Villas mål strax efter, men försvaret offrade sig heroiskt,

Kul att se vår ägare Nassef Sawiris på läktaren (i munskydd). Härligt engagemang, jag undrar om han känner lika stor framtidstro som en annan gör i nuläget?

Underbart också att Ramsey kom in i slutet. Ännu en “gubbe” som varit VIlla trogen sedan benen knappt bar honom.
Traore, som gjorde mål senast mot Bristol City, fick också ett tiotal minuter på planen i sin “riktiga” debut för Villa. Jag tror minsann jag ska skaffa mig hans frilla vid nästa frisörbesök…

Fulhams bästa chans kom i den 90:e minuten men Martinez sträckte ut rejält, grymt snygg räddning!

Slut! 0-3!
Viktig seger som ger arbetsro i vår härliga trupp. En helt igenom gedigen insats. Det jag är imponerad av är försvarsspelet, nollan två matcher i rad! Aston Villa har nu spelat fyra matcher i Ligacupen och Premier League. Visserligen mot “sämre lag” men ett enda insläppt mål på dessa fyra är styrka. Där bygger man laget och när vi samtidigt har flera vinnare offensivt så ser det ljust ut.  Jag tycker mig se att vi blivit grymt bättre på snabba omställningar, eller kontringar som man sa förr, men jag kan ha fel.
Erik Niva i studion, en mans åsikter jag respekterar, trodde i paus inte att Villa skulle nå topp 13. Vi får se helt enkelt. I nästa omgång väntar Liverpool och där väntar sig nog ingen poäng (eller jo, jag gör det).

Aston Villa ska möta Stoke i Ligacupen på torsdag före den bataljen.