Lagbanner
Aston Villa - Leeds United 1-0
Matty Cash gjorde en mycket bra match på högerkanten.

Aston Villa - Leeds United 1-0

Aston Villa gick runt på 21 spelare och lyckades besegra Leeds med 1-0.

Det var en ganska jämn första halvlek med chanser åt båda håll men med lite övervikt till Villas fördel. De bästa chanserna hade Philippe Coutinho som brände både straff och straffretur och Ollie Watkins vars friläge räddades av Illan Meslier. Båda målsumparna kunde tagit sina avslut på ett bättre sätt.

Ingen Martinez, han vilades helt enkelt, i truppen så Robin Olsen fick vakta kassen hela matchen och han gjorde det mycket bra. Ett par fina räddningar och säkert spel utöver det. När det gäller den första halvlekens manskap får Boubacar Kamara, Matty Cash och Leon Bailey högst betyg. Bailey såg väldigt pigg ut och hade ett väldigt fint samarbete på högerkanten med Matty Cash. Kamara såg oerhört spännande ut.

I den andra halvleken fick Villa en ny straff och den satte Danny Ings säkert. Ings var en av de bästa i andra halvlek som såg en del tveksamma insatser från Villaspelarna. Morgan Sanson glimtade till ibland men har också väldigt svårt med tempot ibland med onödiga bolltapp som följd. Varken Fred Guilbert eller Ashley Young övertygade som ytterbackar. Emi Buendia försökte men verkade mest fokusera på fel saker. Diego Carlos hade inte så mycket att bestyra men man kan konstatera att ingen sätter sig på honom...

Mycket glädjande också att Steven Gerrard i intervjun efter matchen meddelade att Ezri Konsa är färdigrehabiliterad och är aktuell för spel mot Brisbane Roars på onsdag. Vi har inga skador för utom Jaden Philogene-Bidace och anledningen till att inte den nye asisterande managern Neil Critchley inte finns på plats i Australien är att han hade problem med sitt pass.

Pär "Coreopsis" Johansson2022-07-17 09:49:23
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa