Lagbanner
2020-10-04 20:15

Aston Villa - Liverpool
7 - 2

Aston Villa – Liverpool 7-2
Hattrick och en imponerande insats av den gode Watkins!

Aston Villa – Liverpool 7-2

Med viss optimism av två segrar i starten hade jag en känsla inför matchen att det var ett bra läge att möta Liverpool. Mina tankar handlade ju mest om att försöka få med sig ett kryss på hemmaplan och rida vidare på den fina vågen av två vinster i säsongsinledningen.

Ett laddad lag äntrade Villa Park och man såg att det var ett lag med bra självförtroende som gick ut på planen innan avsparken. Med i elvan fanns vårt nyförvärv, Ross Barkley. Och vilken match han skulle göra. Sin vana trogen har Liverpool mycket boll i sina matcher. Villa stör dem högt upp i banan och med bravur. I minut 4 pressar Watkins Adrian i liverpoolmålet som slarvigt slår ut bollen till en fristående Grealish som med ett sidledspass friställer Watkins att enkelt bredsida in bollen i mål. 1-0 till Villa. Strax därefter springer Barkley sig igenom försvaret, fint framspelad av Grealish men missar tyvärr friläget. Här börjar bortalaget ta över matchen mer och de missar även ett friläge av Firmino där Martinez gör en utsökt räddning.

Genom hela matchen har Villa en klar strategi om att kollektivt pressa dem och gör det lyckat. I minut 21 vinner hemmalaget bollen på egen planhalva. Grealish och Watkins kombinerar på vänsterkanten där sistnämnda bryter in i banan och dribblar bort Liverpoolförsvararen och distinkt sätter den i krysset med en sträckt vrist. 2-0 och vild glädje i hemmalaget. Själv satt man i eufori hemma och förstod inte riktigt vad som höll på att hända. Återigen Watkins och det kändes så skönt att se hans glädje av att det lossnade i ligaspelet.  Kändes hela tiden som att vi var farliga varje gång vi hade ett anfall eller en omställning. Barkley hotade mycket med sina djupledslöpningar och var ett ständigt hot mot den högt stående backlinjen i Liverpool. Och i minut 30 fick Barkley återigen ett friläge som han tyvärr missade. Här kunde matchen vara punkterad. Sagt och gjort. I minut 33 förlorar vi ett motlägg på mittplanen och efter ett förlorat motlägg inne i straffområdet kunde en fristående Salah enkelt placera in reduceringen. Hemmalaget såg inte skärrade ut på grund av detta utan fortsatte med sitt fröjdiga spel och snabba omställningar och strax därefter så missade Barkley ett bra läge återigen. Här kände man med honom men samtidigt hade man en känsla att det skulle lossna då han skapade så mycket för sig själv och de andra med sina uppoffrande löpningar. Villa bibehåller trycket utanför Liverpools straffområde och McGinn skjuter ett volleyskott på en täckande försvarare som styrs i mål bakom en chanslös Adrian i bortalaget. 3-1 och det känns som vi har bra kontroll. I den 38 minuten får vi en frispark 30-35 meter från målet. Barkley slår en väl avvägd frispark till den konstant löpande Trezeguet som med ett bra inlägg träffar pannan på Watkins som enkelt kan nicka in 4-1 för hemmalaget och det var ett resultat som skulle stå sig halvleken ut. Hattrick för Watkins och halvtid!

Andra halvlek

 
Precis som förväntat tar Liverpool över taktpinnen i andra halvlek utan att det för den delen känns farligt. Men Liverpool behöver inte mycket för att göra mål och matchen var långt ifrån avgjord då man vet att de tidigare vänt matcher på kortare tid. I den 54 minuten kombinerar Barkley och Grealish utanför straffområdet och där förstnämnda får till en bra vänstervrist som touchar på en försvarare och styrs upp i krysset. 5-1 och äntligen utdelning för den väldigt företagsamma Barkley. Repliken skulle inte vänta för länge då Firmino hittar en fristående Salah som enkelt kan sätta reduceringen. 5-2. Men likt tidigare i matchen verkar hemmalaget inte direkt berörda av det utan fortsätter att spela någon form av totalfotboll där vi hela tiden känns farliga. Strax därefter skjuter Grealish ett skott utanför straffområdet som styrs på en hemmaförsvarare och in i mål till 6-2 för hemmalaget. Här kunde ju såklart många med ett brett leende vara ironiska och mena att vi hade allt med oss. Men samtidigt ska man komma ihåg att vi under matchen missade flera frilägen och hade flera andra kvalificerade chanser som hade kunnat resultera i ett mål. Likt många gånger tidigare i matchen bryter Villa bollen på egen planhalva och McGinn med en precis djupledsboll hittar Grealish som löper sig fri från den högt stående backlinjen i bortalaget, och enkelt placerar in slutresultatet i matchen. I slutet av matchen luftar vi lite spelare och spelar av matchen. Slut och vi vinner med 7-2 mot ett av världens bästa lag. Sjukt imponerande!


Sammanfattningsvis
En oerhört imponerande insats av hela laget mot förra årets mästare och ett av världens bästa lag. Svårt att berömma någon över den andra då jag tyckte att detta var en laginsats där alla kan kvittera ut högsta betyg. Men om jag ska nämna någon så gläds ja såklart över Watkins hattrick och att han var lysande matchen igenom i allt från bollmottagning samt att alltid stå på rätt ställe inne i straffområdet.
 
Vid pennan,
Christian Zivlak
 

Christian Zivlak2020-10-05 15:26:09
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa