-

Aston Villa - Manchester City 1-6
El Ghazi tröstmålade i en för övrigt nattsvart eftermiddag.

Den optimism som andades innan matchen höll i arton minuter och resten av matchen vill vi helst glömma. Som ni förstår var inte detta vår dag.

Svårt att skriva ett nyanserat inlägg där vi efter trettio minuter av matchen ligger under med 3-0 och det kändes tungt. Framförallt då man under hela dagen gått och väntat på matchen med en viss optimism. Men för att gå igenom matchen kortfattat och ur mitt perspektiv, håll till godo.

Under matchens första kvart blir vi precis som under hela matchen väldigt tillbakatryckta och känslan var City inom kort skulle ta ledningen och visst var det så. 0-1 och Mahrez är första målskytt efter att enkelt ha dansat förbi ett par Villa-spelare i och runt straffområdet.  Bara några minuter senare är vi väldigt passiva i eget straffområde och några felbeslut senare står det 0-2. Återigen av Mahrez som komiskt nog fick bollen av Danny Drinkwater (gammal lagkamrat, sedan tiden i Leicester) som med ryggen vänd mot eget mål försökte vända upp. Och bara minuter senare sätter City spiken i kistan när Aguero ostört får vända upp och med en sträckt vrist sätter 0-3 till bortalaget utanför straffområdet. Nu var det många som ville att vi skulle bromsa detta och komma till halvtid med en viss form av heder om den nu fanns kvar. Men i halvlekens sista minut gör City 0-4 efter att De Bruyne hittat en framstormande Gabriel Jesus i boxen som enkelt kunde raka in bollen.

Andra halvlek känns mer som en transportsträcka och min känsla är hela tiden att vi måste hela nere siffrorna. Vi håller tätt i en knapp kvart innan Aguero på ett väldigt enkelt sätt driver in i vårt straffområde och placerar in 0-5. Vi får en liten injektion med våra byten men samtidigt är det väldigt enkelt att se en skillnad då tempot i matchen sjunker och vi får vara lite mer lugna med bollen i backlinjen och i vår uppspelsfas. Och lite väl lugna blev vi då vi mer eller mindre serverade bollen till Aguero som inspringande i straffområdet bombar in 0-6. Som en liten tröst får vi en straff i matchens sista minut och kan reducera till 1-6 på straff vi El Ghazi. Detta var för övrigt vårt enda skott på mål och det säger väl allt. Detta var inte vår dag.

Noteringar under och efter matchen:
-Danny Drinkwater. Var synnerligen inte lyckad i sin första start på Villa Park. Och många vill nog se att han förpassas till bänken omgående. Visst, jag är väl beredd att hålla med, men samtidigt tycker jag att tränarteamet gjorde fel att starta honom istället för att under par matchers tid sakta men säkert matcha in honom i laget.
-Var fanns viljan? Varför smällde vi inte på mer i duellerna? Och varför är det ingen som mer eller mindre skäller ut spelarna efter 0-2 och 0-3 under så kort tid.
-Denna förlusten är för mig så mycket värre än många andra då sättet vi förlorar på känns tungt. Vi är chanslösa och bjuder inte alls upp till kamp. Detta till trots att motståndet håller hög klass.
-Våra fans. De sjunger oavsett om vi leder med 1-0 eller för den delen ligger under med 0-6. De sjunger högt och med passion. Världsklass, och jag älskar det. Jag tycker även om engagemanget runt vårt kära Villa på alla dess forum då man ser att vi bryr oss och i de flesta fall på ett sakligt sätt vädrar våra tankar och åsikter.

Nej. Detta var inte vår dag och med handen på hjärtat så vet man att en hemmamatch mot City oftast slutar med en förlust. Dock som supporter hade man velat vara med lite längre in i matchen. Men, vi tar nya tag, vi kommer tillbaka och vi kommer att segra igen. Var så säkra. UTV!