Lagbanner
Aston Villa storfavoriter mot Brighton

Aston Villa storfavoriter mot Brighton

Premier League är efterlängtat efter landslagsuppehållet och nu blir det spännande att se om Aston Villa kan upprepa sin storstilade insats mot Arsenal när Brighton kommer på besök!

Så är det äntligen dags för Premier League igen efter ett som det verkade superlångt landslagsuppehåll. Extra långt har det känts eftersom vi alla är nyfikna på om den fantastiska prestationen mot Arsenal kommer att upprepas.
På tal om landskamper som måste jag ju bara nämna Jack Grealish som har spelat tre landskamper och blivit utsedd till matchens bästa spelare i två av dem. Helt galet bra!

Nu väntar Graham Potters Brighton hemma på Villa Park och eftersom traditionens makt i fotboll är stor så förväntar jag mig inget annat än en vinst. Senast Brighton vann mot Villa på bortaplan var för 110 år sedan och det var 40 år sedan den senaste vinsten. De båda klubbarna har mötts 25 gånger totalt med 13 vinster för Aston Villa, 8 oavgjorda och bara 4 segrar för Brighton.

På presskonferensen inför matchen nämnde Dean Smith bl a att Tom Heaton har spelat en match med U23-laget, men att Wesley har en bit kvar på sin långtidsskada.
För övrigt har ryktena om Ross Barkley redan börjat gå inför januarifönstret. Villa-fans vill att han köps loss (kontrakt med Chelsea till 2023) medan en del Chelsea-fans gärna ser att han kommer tillbaka. Även Lampard har varit i kontakt med Barkley och berömt honom efter  hans imponerande insatser i Villa-tröjan. Själv ser jag gärna Barkley i Villa-tröjan för lång tid framöver.

Brighton har haft en ganska tung start med bara en vinst, men å andra sidan var man värda segern mot Manchester United (2-3) då de spelade riktigt bra och skapade chanser i parti och minut, för att sedan se poängen försvinna på straff efter slutsignalen. Surt, sa räven och därmed är också ett varningens finger lyft för Brightons kapacitet.

Neal Maupay är bästa målskytt så här långt med sina fyra strutar. För Aston Villas del är det mycket glädjande att se att både Jack Grealish och John McGinn är tvåa respektive trea i assist-toppen efter Harrry Kane. Martinez i målet är i toppen gällande nollor bakåt.

Jämförande knasig men rolig fakta mellan lagen efter 7 respektive 8 matcher.
Aston Villa - Brighton
Poäng: 15-6
Passningar: 2591-4107
Passningssäkerhet:  76%-82%
Vunna luftdueller: 558-493
Avslut på mål: 42-28 (40%-27% av alla avslut)
Gula kort: 14-12
Publik: 0-0

Statistik är statistik men i morgon kl 16 avgörs det på Villa park. För en gångs skull är vi med på Stryktipset och där har det svenska folket hittills tippat 63%-21%-16%. Villa är med andra ord stora favoriter. Det var ett tag sedan...

Up the Villa!
//Benny Johansson


 

Benny Johansson, Trollhättan2020-11-20 16:16:25
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa