Lagbanner
Villa Park, 2022-02-19 16:00

Aston Villa - Watford
0 - 1

Aston Villa - Watford 0-1
Ings började matchen piggt men som för resten av laget så blev det en tung dag på jobbet.

Aston Villa - Watford 0-1

Det blev en tung eftermiddag för hemmalaget som för andra helgen i rad förlorade mot ett lag i botten.

Som redaktionen på förhand hade på känn så fick Ings chansen på topp och ersatte Watkins. Då det innan matchen var tal om att det kunde ske flera förändringar så var det nog många som höjde på ögonbrynen då vi enbart gjorde en förändring i startelvan. 

Vi började matchen piggt de första 15-20 minuterna och det var en pigg Ings som hotade backlinjen hos Watford vid ett par tillfällen efter fyndigt samarbete med Coutinho och Buendia. Vi är laget som för matchen och försöker passa oss igenom bortalagets lagdelar. Men tempot i vårt passningsspel är för lågt och det blir relativt enkelt för Watford att försvara sig. 

Likt premiären så kontrar Watford och känns giftiga vid varje tillfälle de är framme. Oftast genom Sarr, Dennis och King. 

Vi går till halvtid med 0-0 och det känns rättvist och logiskt. Kommentatorerna menar att det var en tempofylld och spännande match. Undertecknad är inte enig i den analysen då det just var tempot och kreativiteten som uteblev för att kunna skapa farliga målchanser. 

Andra halvlek fortsätter likt den första med att vi för spelet samtidigt som Watford hugger vid varje tillfälle när vi inte är tillräckligt precisa i vårt passningsspel. Matchens hittills bästa möjlighet är gästernas då King från mittplan hittar Sissoko i djupled som avslutar i burgaveln. Kort därefter ersätter Watkins Luiz i ett försök att bli mer offensiva och hota mer än vad vi gjort hittills under matchen. 

I en av flera kontringar från bortalaget får Sarr ganska ohotad slå ett inlägg till Dennis som trycker sig framför nyss inbytte Young och nickar in bollen bakom en chanslös Martinez. 0-1. Blytungt och känslan från förra helgens match mot Newcastle började infinna sig. 

Vi byter även in Bailey som ersätter Buendia i hopp om att kunna få det att lossna. Men det är inte vår dag idag. Sista kvarten i matchen går otroligt långsamt och Watford spelar relativt enkelt av matchen. När domaren efter 100 minuter blåser av matchen så har Villa trots en sen forcering förlorat mot ett lag i botten och viktiga poäng gick till spillo. Otroligt tungt! 

Vi gratulerar Watford till vinsten och kommer igen. 


Sammanfattningsvis

Vi kommer till relativt många avslut under matchen (20 st) men enbart ett avslut på mål. Det är helt enkelt för dåligt. Vart har kreativiteten från matcherna mot Leeds och United tagit vägen? 

I matcher mot lågt stående försvar måste vi slå ut våra motståndare i situationer en mot en. I våra två senaste matcher har vi inte utmanat våra motståndare i den sista tredjedelen. Istället har vi haft ett statiskt passningsspel, mycket inlägg utan kvalitet och mycket fasta situationer som slarvats bort. 

I en trend då det inte fungerar måste vi våga mer och vara mer desperata. Tycker även att vi borde rotera mer för att få spelsuget och konkurrensen ytterligare i truppen. Frågorna och funderingarna är många och jag hoppas innerligt att vi studsar tillbaka och det snabbt. UTV!


Vid pennan, 
Christian Zivlak 

Christian Zivlak2022-02-19 20:33:00
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa