1 - 3

Aston Villa – West Ham 1-3
Watkins gjorde återigen mål!

Som redaktionen förutspådde skulle det bli en tuff match och möta ett West Ham i mycket god form och visst blev det så.

Enda förändringen i startelvan jämfört med senast var att El Ghazi hade fått chansen från start istället för Traore. Första halvlek börjar och det är bortalaget som tar tag i taktpinnen och har ett litet spelövertag. Ju längre halvleken går känns det som att detta övertag växer sig starkare. De riktigt heta chanserna uteblir om man bortser från ett par distansskott som Martinez har full kontroll på. Bland annat från Jesse Lingard som överraskande nog startade matchen efter att nyss ha anlänt på lån från Manchester United. Villa anno 20/21 är dock aldrig ofarliga och skapar alltid chanser. Watkins har under första halvlek två fina chanser som hade kunnat ändra matchbilden. Den första kommer efter samspel med Grealish på vänsterkanten där han oturligt prickar stolpens utsida. Kort därefter får vi en hörna där nyss nämnde Watkins ganska fri nickar över. Första halvlek över och fördel bortalaget än så länge och läge att ladda om.

I halvtid byter vi in Traore mot El Ghazi som inte hade en lyckad första halvlek och det spelsuget som man hade hoppats på. Andra halvlekens första fem minuter börjar positivt och med lite mer energi. Men efter att ha försökt spela oss ur en situation på egen planhalva bryter West Ham bollen och slår den snabbt i djupled mellan våra mittbackar till en djupledslöpande Soucek som behärskat placerar in bollen bakom Martinez. Tungt!

Strax därefter bryter återigen bortalaget ett uppspel, denna gången på defensiv planhalva och ställer om snabbt och hittar ut till en fristående Lingard som med ett vänsterskott sätter dit tvåan. Sett till matchbilden logiskt, inget snack. Men vi blev oerhört straffade av att vi inte spelade med lite större marginaler samt höll fast bollen bättre idag. Efter målet är känslan att detta kan rinna iväg då vi var inne i en sämre period i matchen. Runt minut 70 byter vi in Trezeguet i hopp om att få lite energi i laget. En stund senare kombinerar Watkins med Grealish på högerkanten och efter en fin pass i djupled så gör sistnämnde inga misstag. 1-2 och matchen lever. Glädjen blir dock kortvarig då vi likt ett par tillfällen innan tappar bollen när vi är på väg fram och West Ham ställer om snabbt. Antonio hittar Lingard som på ett inte alltför bra avslut ändå gör mål. Vi försöker i slutet repa mod men idag kommer vi aldrig nära och West Ham vinner klart rättvist. Och i sanningens namn var det närmre 4-1 än en reducering.

West Ham gör det bra och är tunga. En kompakt och bra defensiv och spelmässigt bra matchen igenom. För vår egen del får vi glömma denna matchen och gå vidare. Det positiva vi kan ta med oss är att Watkins nätade igen, samt att Sanson gjorde debut. Det mest anmärkningsvärda var att Coufal hängde som ett dragplåster på Grealish under hela matchen och gjorde det bra och svårt för vår kapten.

Vi glömmer detta, laddar batterierna och laddar om för tidig lördagsmatch mot Arsenal.