Aston Villa-West Ham 4-1

Det tog 3088 dagar innan Aston Villa återigen kunde vinna mot West Ham. Men igår var det dags och man får nästan nypa sig i armen över hur bra Villa går för tillfället. Jag tror man får gå tillbaka till början av 90-talet när laget kom 2:a för att minnas hur bra det faktiskt kan och borde vara.

Matchen mot West Ham var i stort sett Villas matchen igenom.

Målchanserna började komma efter drygt 10 minuter. Douglas Luiz sköt ett skott som Ariola i målet gjorde en riktigt bra räddning på uppe i krysstrakten. Knappt fem minuter senare var jag övertygad om mål, när ett perfekt instick från Diaby mot Watkins, ledde till ett avslut precis utanför av densamme.

Watkins och Diaby ja. Vilket anfallspar, vilken speed, det är inte lätt för något försvar att hålla stången när man har den typen av spelare i mot sig.

Bollinnehavet var massivt den första halvtimmen mot ett lågt stående West Ham, men det var ändå inte ofarligt när de väl tog sig upp på anfallshalvan. Men där hade vi backlinjen med framförallt Konsa och Torres som tog väl hand om exempelvis Antonio, som därmed såg blek ut hela matchen.

I den 30:e minuten kom ett riktigt fint mål. Pau Torres slog en lång boll utmed backen mot Diaby, som hittade Watkins. Watkins spelade i sin tur Zaniolo som gav Douglas Luiz perfekt skottläge och pang, 1-0! Snabbt gick det från försvarsspelare till mål.
1-0 30 Luiz

Det finns mycket detaljer att skriva om men ska inte bli alltför långrandig. Douglas Luiz ökade på till 2-0 på straff i den 51:a minuten och allt såg lugnt ut innan Jarrod Bowen reducerade lite turligt med ett skott som touchade en Villa-spelare och rullade in bakom Martinez.
2-0 51 Luiz
2-1 56 Bowen

Det här målet gav West Ham lite luft och de hade en bra period efter målet och det kändes som att det var låååång tid kvar av matchen. Matty Cash räddade till exempel ett skott efter hörna med huvudet strax framför mållinjen.

Sen kom han och presenterade sig med besked igen, vår landslagsman, Ollie Watkins. Och det var ett så typiskt Ollie-mål, en boll i djupet, full fart framåt, en fint och pang upp i nättaket! Kliniskt och distinkt, snyggt, vackert och underbart, allt på samma gång.
3-1 74 Watkins

Aston Villa avrundade en näst intill felfri (om en match nu någonsin kan bli felfri) genom att de båda inhopparna Tielemans och Bailey samarbetade. Tielemans spelade in till Bailey som utmanade och skickade upp bollen i Ariolas högra kryss. Hög, hög klass!