Lagbanner
2020-06-27 13:30

Aston Villa - Wolves
0 - 1

Aston Villa - Wolves 0-1
Återigen vår bästa spelare!

Aston Villa - Wolves 0-1

Den på förhand så viktiga matchen slutade återigen med noll poäng för hemmalaget.

Efter den positiva avslutningen i bortamatchen mot Newcastle och med en startuppställning som innehöll två forwards så var det positiva tongångar innan matchen. Tyvärr blev det förlust för hemmalaget och med ett offensivt spel som lämnade mer att önska.

Matchen då

Som jag skrev om inför matchen tycker jag att Villas defensiva spel har sett både tryggare och mer stabilt ut än under våren. Dock finns det fortfarande små misstag och positionsspel som bör stramas upp ytterligare för att det ska ge oss poäng.
Första halvlek är en jämn historia utan några större målchanser åt något håll. Det märks tydligt att Wolves har en spelide som de följer oavsett motstånd och minut i matchen och det var nog många som höjde på ögonbrynen då Adama Traore fanns utanför startelvan till bortalaget. För Villas del handlar det mycket om spel in till Grealish som ska vara motorn på mittfältet och vårt kreativa nav. Tyvärr blir det oftast spel i sidled och bakåt och där vi sällan slår ut lagdelar och skapar två mot en situationer.

Fram tills minut 60 är det en fotbollsmatch med lågt tempo och om det är något lag som ska spräcka nollan så är det wolves. Därefter byts Traore in och blir omgående ett hot. Bara två minuter senare så gör bortalaget ledningsmålet efter ett fint anfall där Dendoncker skjuter ett distinkt skott i det vänstra hörnet helt utom räckhåll för Nyland. Resten av matchen kontrollerar bortalaget utan att vi riktigt släpps in i matchen.

Sammanfattningsvis

Otroligt tungt att förlora en match där vi på förhand bör kunna ta poäng i. Vårt offensiva spel lämnar mer att önska och det känns som att wolves gör exakt det som krävs för att gå vinnande ur denna matchen. Till kommande matcher behöver vi mer glöd och vilja att vinna matcherna. Vi får hoppas att vi höjer oss mot bättre motstånd. UTV!

Vid pennan,
Christian Zivlak
 

Christian Zivlak2020-06-28 14:48:43
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa