Lagbanner
AFAS Stadion, 2023-10-26 18:45

AZ - Aston Villa
1 - 4

AZ Alkmaar - Aston Villa 1-4
Glada miner efter Youri Tielemans mål.

AZ Alkmaar - Aston Villa 1-4

Efter en ganska tveksam inledning på Europa-spelet släppte det rejält på ASAS Stadion när ett av Hollands bästa lag städades av med 4-1.

Inför gruppens tredje omgång stod alla fyra lagen på samma poäng så det var något av ett vägskäl för Aston Villa. Att det var en viktig match visade också startelvan som var riktigt stark den här gången. Konsa och Torres var bland de vilande men både Luiz och Watkins stod på planen när domaren blåste igång.

Efter 13 minuter satte Leon Bailey ettan och i 23 följde Youri Tielemans 0-2 och ett tämligen ovant lugn infann sig hos undertecknad. Om oron över att möta ett formstarkt AZ var stor på förhand så visade det sig att den var helt obefogad. Ollie Watkins och John McGinn avgjorde sedan matchen helt i andra halvlek och trots att Cheeseheads tröstmålade i matchens 65:e minut kunde man fortsätta att njuta av underhållningen utan sönderbitna naglar.

Det var många som var bra i Villa. Clément Lenglet var betydligt stabilare än senast, Douglas Luiz går från klarhet till klarhet, Youri Tielemans var lysande och Leon Bailey var "unplayable". Även om den gode jamaicanen främst glänste i det offensiva spelet så var det kanske ännu mer imponerande att se hur han löpte utan boll i defensiven och störde AZ:s uppspelsförsök.

Sedan går det inte att bortse från Ollie Watkins betydelse båd offensivt och defensivt. Det var en njutning att se firma Watkins/Bailey samarbeta i defensiven och vilken för motståndarna svår spelare att hantera de är. Det finns fortfarande en del att slipa på defensivt för Unai och hans stab men offensivt har vi en av ligans starkaste uppsättning med Watkins, Diaby, Bailey, Zaniolo m.fl. och där bakom Luiz som inte kan sluta att göra mål. 

Nu vänder gruppen och nästa uppgift är således samma AZ Alkmaar på Villa Park torsdagen den 9:e november.
 

Pär "Coreopsis" Johansson2023-10-28 10:18:00
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa