Lagbanner
Villa Park, 2022-04-30 16:00

Aston Villa - Norwich

Bärs fram av Villa Sweden?
Kan Ramsey och Coutinho börja hitta varandra igen?

Bärs fram av Villa Sweden?

Efter fyra förluster och en oavgjord tar Aston Villa förstklassig hjälp för att hitta in på segervägen igen. Lita på att laget bärs fram av “cheers” från Villa Swedens 82 full-ljudande medlemmar.

Det är äntligen dags för medlemsresa igen, den första efter corona-vågen och precis som vid resan 2017 är det Norwich City som står för motståndet. Då lyfte Villa Sweden fram laget till en stabil trepoängare efter två mål av Jonathan Kodjia i Championship-mötet. Repris, om vi får be er! Att omsättningen på spelare har varit stor sedan dess framgår vid en titt på laguppställningen 1 april för fem år sedan: Johnstone - Hutton, Chester, Baker, Taylor - Adomah, Lansbury, Jedinak, Hourihane - Hogan, Kodjia.
Visst har vi tagit kliv framåt, återtagit vår plats i Premier League och börjat en etablering, även om det jäser en del i supporterleden när Gerrard-effekten tillfälligt (?) har avtagit och lämnat oss med en ganska avslagen säsongsavslutning.
Senaste månadens insatser har lämnat en fadd smak i munnen och skickat ett litet, men ändå, orosmoln över Villa Park. Ska vi verkligen hamna i nedflyttningsstrid? En normal insats mot ett tämligen avsågat Norwich bör kunna besvara den frågan med ett nej. Tre pinnar skulle innebära 40 totalt och med ganska stor visshet ett säkrat kontrakt. Det är ju “sedan gammalt” i Villa Sweden att 40 poäng är ett omtalat mål. 
För kanariefåglarna och Dean Smith kan det vara nådastöten som ges på Villa Park. Seger för hemmalaget och för Burnley mot Watford spikar nedflyttningen, vilket skulle vara en tragisk och oförtjänt ironi för vår “Deano”. 
Statistiken talar också i Villas favör. De senaste arton mötena har slutat med Villa-seger vid elva tillfällen. City har också varit riktigt skrala borta under säsongen med endast tio producerade mål. 
Just tio mål är annars vad notoriske målskytten Teemu Pukki har levererat under året, som lagets klart främste målskytt. Där finns förstås det stora hotet mot en lyckad utgång för Brum-resenärerna och alla oss andra hemma i tv-sofforna. Dean Smith får dock klara sig utan Andrew Omobamidele, Adam Idah och Ozan Kabak, men kan ha Josh Sargent tillbaka i matchtruppen. 
Vad har då Steven Gerrard på lager? Ja, borträknade är Lucas Digne, Morgan Sanson och Kortney Hause. Av dessa är det dock endast Digne som varit ordinarie och med tanke på att Ashley Young var en av våra bästa i förra matchen, så är den positionen ganska väl täckt. Betrand Traoré är tillbaka i beräkningen för en plats i truppen. Med tanke på hållen nolla i senaste matchen mot Leicester får vi säkert se “Humle och Dumle”- paret Mings och Konsa som mittbackslås med Cash ute på högerkanten. Inga stora förändringar att vänta i övrigt, men det skulle förvåna om inte Emiliano Buendia får chansen från start mot sitt gamla lag. Leon Bailey har presterat noll och ingenting medan Buendia har sett både spelsugen och kreativ ut i sina inhopp. Mot ett darrigt Norwich bör det finnas plats för såväl Buendia som Coutinho samtidigt. 
Hoppas också att Jacob Ramsey firar sitt nya kontrakt, till 2027, med sjunde målet för säsongen. Egna produkten är verkligen något att bygga på för framtiden. Ramsey nätade för övrigt också i säsongens första möte lagen emellan, 2-0 Villa, där även Watkins hittade rätt efter att claret-and-blue malt på ända till slutet.
Förhoppningen är att Villa äntligen släpper loss igen och bjuder på champagne-fotboll snarare än något som liknar en dålig pilsnerfilm… Är det att hoppas på för mycket med ett starkt 7-2-tips? 
Fullsatt blir det förstås under lördagseftermiddagen på Villa Park där John Brooks ska försöka göra sig hörd med sina visselsignaler ända till "the last call". 
We expect that all Villa Sweden members will do their duty on the way to Victory! 

Morgan "Spink" Carlsson2022-04-29 18:40:33
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa