Lagbanner
Brentford Community Stadium, 2023-04-22 16:00

Brentford - Aston Villa

Inför Brentford - Aston Villa
En stekhet målskytt. Blir det fler mål mot Brentford?

Inför Brentford - Aston Villa

Ett möte mellan två lag som har helt motsatta formkurvor. Ska trenden hålla i sig eller brytas? En fråga vi får svar på lördag kväll. En bruten trend är senare tids inbördes möten där Brentford haft stor fördel i mötet med Aston Villa. I modern tid så har Brentford inte förlorat (8 möten) men senaste mötet bröts detta med besked då Aston Villa krossade Brentford med 4-0.

Brentford
Hemmalaget med dansken Thomas Frank vid rodret har sedan 2018 gjort storverk med Brentford. Med små medel och ”tvingas” sälja sina stjärnor (här har Villa hämtat Konsa och Watkins) så är de ett stabilt mittenlag i serien. Just nu är de dock inne i en negativ trend och har tre raka förluster. Men har man 3:an i skytteligan så finns alltid en möjlighet att vinna matcher. Mannen som gör målen är Ivan Toney som har gjort 18 på 29 matcher vilket är imponerande.
Manager Thomas Frank litar mycket på sina landsmän och det finns inte mindre än 5 danska spelare i truppen. Till detta en svensk och en norsk så det är en Skandinavisk prägel på laget. Även detta år imponerande då det heller inte är de absoluta största stjärnorna från dessa länder. Nu kommer svensken Pontus Jansson inte till spel pga. skada. Brentford tillhör toppen av ligorna gällande fasta situationer, släpper in få och gör många. Det är en stor del i varför laget går bra då det är en viktig del av spelet.

Aston Villa
Bortalaget Aston Villa har signalerat att de kommer använde det blåa bortastället i matchen. Om detta är någon faktor för den skrockfulle vet jag inte. Vad jag där emot vet är att Unai Emery har förvandlat ett bottenlag till det mest formstarka laget i Premier League. I match efter match tänker det luttrade Villasupporten att det ska bli som vanligt, men då blir det ännu bättre. Efter att bevittnat krossen mot Newcastle på plats så börjar tvivlen helt blåsa bort. En uppvisning av högsta klass och det ger naturligtvis eko till kommande motståndare.
Förutsättningarna gällande spelares tillgänglighet verkar vara samma som senast. Och troligast vore att samma lag spelar igen. Men vem vet, geniet kanske har en ny plan mot Brentford och ”tweakar” något för att sätta sin game-plan. Det börjar bli tjatigt med att inför varje match verkar det finnas nya rekord att slå så jag tänker inte rada upp vad som står på spel utan låter matchen spelas och se vad resultatet blir. En liten match i matchen trots att de förmodligen inte stöter på varandra blir Watkins vs. Toney. Där den sistnämnda knep en plats i senaste engelska landslagstruppen och Watkins blev utanför. Men sedan dess har Watkins öst in mål och jagar med sina 14 mål Toney i den ligan.

Matchen
Matchen spelas lördag 22:a april klockan 16:00 och sänds på Viasat fotboll/Viaplay.

TV: Det bästa från Watkins säsong
 

Robert Larsson2023-04-21 17:46:00
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa