-
-

Burnley FC - Aston Villa 1-2
Äntligen gjorde Big Wes mål igen men tyvärr får vi vänta till nästa säsong innan vi får se honom fira igen...

Aston Villa lyckades ta sig i den gröna tredjeställskragen efter den smädliga förlusten mot Watford och ta årets andra bortavinst, den här gången mot Burnley.

För andra gången den här säsongen iklädde sig Claret and Blue gröna bortatröjor och den här gången gick det bättre. Vinst mot bottenkollegan Burnley och den andra vinsten på tre matcher lyfte bortalaget över det förhatliga nedflyttningsstrecket.

Det har ropats på förändringar i vårt sätt att spela men när Dean Smith ställde upp med fembackslinje/trebackslinje grymtades det återigen i supporterleden över en felaktig och defensiv uppställning. "Hur man vänder sig har man skinkan bak" som Werner så fyndigt uttrycker det den kända julhiten...

Ack vad de missnöjda bedrog sig. Första halvlek var bland det bästa vi producerat på hela säsongen och att det skulle vara en defensiv uppställning kunde åtminstone inte undertecknad märka. Tvärtom, med lite skärpa och flyt kunde matchen varit avgjord i första halvlek. En första halvlek som såg Jack Grealish och Wesley leka fotboll, en trebackslinje som motade allt i dess väg och överhuvudtaget ett tämligen fyndigt spel. Att Wesley och Super-Jack gjorde var sitt mål gjorde det hela inte sämre.

I andra halvlek handlade det mer om hemmalaget även om Villa, och framförallt Douglas Luiz, hade gyllene lägen att punktera matchen. 1-2 kom såklart som ett brev på posten men The Lions redde ut stormen och just nu moor Aston Villa bättre än Burnley.

Dock fick vi en stor smolk i glädjebägaren när både Wesley och Tom Heaton var tvungna att utgå med skador som kommer att hålla dem borta resten av säsongen. Lägg därtill att vi sedan tidigare har blivit av med både Jed Steer och John McGinn på längre tid så förstår alla att goda råd är dyra. Pengar finns dock i klubben numer och som lite tur i oturen så har transferfönstret precis öppnat. Dean Smith uttalade sig idag att han tror att det är lite business klara till nästa ligamatch.

Summa summarum är det skönt med en ny seger men som gamle Pyrrhus lär ha sagt: "En sådan seger till skulle totalt förgöra oss".