Lagbanner
Stamford Bridge, 2024-01-26 20:45

Chelsea - Aston Villa
0 - 0

Chelsea - Aston Villa 0 - 0
Youri Tielemans var en av Villa-spelarna som missade en bra chans mot Chelsea men vi hoppas att krutet torkar till nästa match.

Chelsea - Aston Villa 0 - 0

Ett kryss på Stamford Bridge och omspel på Villa Park. Om det går vägen blir det hemmaplan mot påfåglar eller pilgrimer i nästa omgång.

En match med två ansikten var den allmänna meningen efter matchen i fredags. Chelsea hade det mesta av det bästa i första halvlek även om undertecknad tyckte att vi stod upp bra mot ett hemmalag i form och att det snarare var vår matchplan som gjorde att vi backade hem än något annat.

I andra halvlek var Villa det bättre laget och saammantaget var nog ett oavgjort resultat "rättvist" efter 90 minuter. Ett resultat som betyder att vi får ett omspel på Villa Park tisdagen den 6/2 och om vi kan vinna där så är det Leeds eller Plymouth som gästar vår hemmaborg i nästa omgång. 

Bäst i Aston Villa för kvällen var Emi Martinez medan hans kollega i motståndarlaget, Djordre Petrovic, var den som räddade hemmalaget när Villa tryckte på. Det var för övrigt Dibus tredje raka nolla och han visar varför isländske Hakon Rafn Valdimarsson gjorde rätt när han valde att gå till Brentford. I Villa hade han inte spelat många A-lagsmatcher.

Ett omspel var väl inte vad man önskat med det tajta spelschemat men en ny chans att gå vidare i fina FA-cupen tar jag varje dag i veckan.

Sammandrag av matchen
 

Pär "Coreopsis" Johansson2024-01-28 18:04:00
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa