0 - 2

Chelsea - Aston Villa 0-2
Engagemang och en klar matchplan från en lysande Emery som ledde laget till tre starka poäng under lördagskvällen!

Det blev en lyckad lördagskväll i London när Villa nollade Chelsea och var med och bidrog till att Chelsea återigen sparkade en manager.

Matchen börjar i ett sprakande tempo och innan matchuret hade slagit sju minuter hade båda lagen hunnit bränna varsitt friläge. För vår del var det inte ens nära då Watkins från nära håll skjutit utanför. Och i Chelseas fall tog de tillvara på dåligt samspel mellan Emi och Kamara. Lyckligtvis inget baklängesmål, men tyvärr en smäll på Kamara som senare tvingades bryta. Utöver detta misstag som kunde lett till ett enkelt mål, spelar vi disciplinerat och vågar rulla boll när tillfälle ges. McGinn träffar ribban efter ett fint anfall och känslan var att vi var giftiga när vi anföll. En långboll från Luiz nås av Watkins efter klumpigt försvarsarbete av Cucurella som inte lyckas nicka bort bollen utan blir istället till en touch vilket friställer Watkins som elegant lobbar in 0-1 över en utrusande Kepa. Efter detta tar Chelsea tag i taktpinnen och styr matchen med ett stort bollinnehav och några bra chanser. Försvarslinjen tillsammans med Emi spelar med pondus och kan hålla ut tills halvleken är till ända.

Andra halvlek börjar den första slutade med ett Chelsea som styr matchen samtidigt som Villa planenligt ligger i sina positioner och kollektivt jobbar hårt för att hålla ledningen. Chambers bytte med Kamara i halvtid som kände av smällen från första halvlek. Villa tilldelas en hörna efter en omställning. En kort sådan landar hos Ramsey som hittar McGinn strax utanför straffområdet och möter passen med en perfekt placerad bredsida och 0-2 är ett faktum. Nu kokade det på bortasektionen som sjöng för fulla muggar och stöttade sitt lag. Imponerande klack som hördes högt matchen igenom. Matchen fortsatte med press från hemmalaget som till trots för det stora bollinnehavet inte kunde få fram de stora målchanserna. Det kollektiva försvarsspelet var en fröjd för ögat och precis som redaktionen var inne på inför matchen skulle de som följde matchplanen bäst gå segrandes från matchen. Villa höll undan efter 90+5 minuter och en tung trepoängare var bärgad.

Dagens plus går till det kollektiva arbetet som laget la ner tillsammans. Underbart att titta på när de jobbar stenhårt för varandra. Vi är nu obesegrade i de senaste fem matcherna och har nu återigen lyxen att kunna drömma om en plats på den övre halvan. Det känns otroligt bra. Tråkigt nog blev alltså detta den sista matchen som coach för Potter och vi önskar han samt övriga Chelsea lycka till framöver.