Lagbanner
Dags för dubbel revansch, Villa!
Grealish. Uttalas Grilisch.

Dags för dubbel revansch, Villa!

Förlust hemma mot Southampton, förlust senast mot Burnley! Det är dags för dubbel revansch när Aston Villa i morgon spelar på sydkusten mot Southampton.

Aston Villa beger sig till St Marys i Southampton för att förhoppningsvis reparera, plåstra om, läka och sen komma tillbaka hem helt friska med tre poäng efter den tuffa förlusten mot Burnley senast. Det var en käftsmäll som nog ingen såg komma förrän Burnley gjorde 3-2…

Själv kan jag stoltsera med att ha sett just Southampton-Aston Villa på St Marys i september 2001. Det var för övrigt Saints första kvällsmatch någonsin på den nya arenan, dessutom första gången jag såg Villa IRL!
Det var magiskt att kliva in där på den nya arenan och se Aston Villa på nära håll. Under dagen hade jag träffat på dåvarande Saints-spelarem Anders Svensson med tillrest familj (jäkligt trevliga, allihopa) i shopen. Sen såg jag Schmeichel, Mellberg, Angel, Staunton, Stone m fl värma upp bara några meter bort. Helt galet, vilken upplevelse. Aston Villa vann med 3-1 och jag fick en rejäl box i ryggen när jag jublade vid 3-1 (satt på fel läktare). Målskyttar för Villa var Boateng, Angel och Hadji. Legenden Le Tissier gjorde ett inhopp för Saints. En av hans sista matcher skulle jag tro utan att ha belägg.

Nog om det. Nu ska vi ta revansch för förlusten senast. Efter 0-4 blev det 3-4 till slut, en match jag inte såg. Att släppa fyra mål är inte Villas signum i år, men efter att ha bevittnat tre baklängesmål mot Burnley så är jag inte riktigt lika självsäker längre. Aston Villa såg dock stundtals riktigt, riktigt bra ut och Grealish (Grällish!?) var så fantastiskt bra.
Det är pure magic att se honom spela fotboll, det ser så enkelt ut. Briljant. Fantastiskt. Magiskt. Ypperligt. Glänsande. Genialt. Utmärkt.
Eller på ren svenska:
-Fy fan va bra han är!

De här förlusterna mot Brighton, West Ham och Burnley som vi förlorat trots överlägsenhet lämnar en viss bitter eftersmak, men låt oss hoppas på nytändning i morgon.

Southampton var faktiskt i serieledning för ett tag sedan i en haltande tabell men efter bara en seger på de sju senaste så har man dalat betänkligt i tabellen. De är dock på samma poäng bakom Villa i en för övrigt ovanligt jämn PL-tabell.

I Aston Villa har vi nyligen fått nyheterna att Hourihane lämnat på lån för Swansea och att Lansbury är på väg till Bristol City.
Dean Smith säger att nyförvärvet från Marseille, Morgan Sanson, kommer att resa med söderut i morgon.
“Everybody has come through the Burnley game no problem”  sade Dean Smith på dagens presskonferens, angående förlusten i onsdags kväll.. 

Låt oss hoppas att det stämmer. Låt oss också hoppas att vi fortsätter med frejdigt spel och att vi SÄTTER chanserna. Då kommer inte Southampton ha en chans.

Alltså. Jag är sjukt nöjd med Aston Villas prestation så här långt. De har möjlighet att vinna mot alla lag, de spelar bra, de är stabila bakåt. Ändå grämer jag mig över onödiga förluster. Tänk om dessa varit segrar istället?
Men, men, det tar ett tag att bli stabila i toppen igen efter ett antal år i bergochdalbanans nedförslut. Resan uppåt igen har bara börjat! Platån finns inom räckhåll.

Up The Villa!

BENNY JOHANSSON, Trollhättan2021-01-29 13:24:04
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa