Lagbanner
Den finaste cupen av dom alla.....
En buckla står på spel.

Den finaste cupen av dom alla.....

....kanske inte blir något alls i år, eller så blir det helt nya aktörer som får chansen. Om ni inte har bommat det så har det där Kinaviruset som säkert är borta till påsk, stormat in över Bodymoor och ett stort antal spelare från laget var smittade i måndags och idag kom nya testresultat från truppen där fler spelare bekräftats smittade.

Klubben skriver i ett uttalande att ett beslut kommer i morgon fredag om/hur/när matchen kommer att spelas. En säker källa har viskat i mitt öra att det kan bli en stor U23 trupp kryddat med några friska A-lagsspelare. 
Eftersom undertecknad inte har en enda susning vilka spelarna är, så känns det lönlöst att spekulera i vilket lag vi ev. ställer på benen. Men när pennan ändå ligger vid min hand så kan några korta tankar skrivas ned om säsongen so far.

Spelet bättre? Check
Bra nyförvärv? Check
Bättre poängskörd än förväntat? Check
Bra poängskörd? Nej... Vi har absolut inte fått maximal utdelning, även om vi på förhand inte räknat med 9 poäng mot Liverpool, Arsenal och Leicester. Dock hade allt annat än 9 poäng varit oerhört missvisande och orättvist.

Lite tankar om spel och spelare.

Martinez tyckte jag var en chansning. Hade spelat 35 - 40 matcher i olika asiatiska cuper och andra matcher med Arsenals A-lag under 10 år.... Under 10 år??? Varför trodde dom inte mer på honom?? Dyra pengar och Heaton som skulle vara tillbaka i början av oktober. Det senare visade sig sämre underbyggt än ....ja jag vet inte vad.
Hur har Martinez varit då?? Fantastiskt bra. Efter lite lite lite darr första matcherna i några situationer så äger han luftrummet TOTALT. Hans fötter är lika bra som Isakssons var dåliga. Vi spelar bollen konstant bakifrån och detta har även gett en stabilitet hos Konsa och Mings. Konsa skulle vi kunna skriva en egen krönika om. Så bra har han varit. 

Cash, har verkligen gått in i laget galant och är verkligen en stabil pjäs som Forest gärna haft kvar. Men den största överraskningen hittar vi väl ändå på andra kanten. Matt Targett. ... Jäklar vilket lyft. Enda matchen han har känt en aning stressad ut var sist mot United men klarade även det jäkligt bra. Nu är han inte bara lik Måns Möller utan en trygg ytterback i Villa.

Vad har hänt på mittfältet och framåt??? 
Jo, väderkvarnen Trezegue började som i trance. En stor stor uppryckning till den skada som nu har gjort att han är sidsteppad. McGinn har varit så rivig som han ska vara när han är som bäst. Dock lite sliten när han spelat ett flertal landskamper innan och matcherna efter hade det varit bra att vila honom.Grealish har även han varit lite lite sliten när äntligen Southgate gett honom förtroende i landslaget. Men säsongen som helhet kan bara sammanfattas som magisk.

Magisk har också Watkins varit. Inte i målfabrikation, men i spelet som helhet. Innan 2021 är slut så är Watkins i landslaget. Allt annat vore totalt tjänstefel. Hans löpningar med boll, utan boll (säkert i paus också) är OLW på en fredagsskväll. Oj jäklar vad kär jag är i honom...


Har vi inga fler spelare?? Jo, vi har en Traore som glimtar till och kommer mer och mer, men beöver troligen mer tid att komma in i laget/ligan/spelet/tempot. El Ghazi har även han lyft sig själv nu när han fått chansen. Vi pratar inte Targettlyft, men känslan att han kan städa undan sin kille har han säkert fått från tidigare seniorår. Luiz har varit bättre än bra. Visat att han är en brasse ut i fingerspetsarna och tyvärr även långt ut i armbågen någon gång. Säkert något som Mings lärt honom. 

Matchen i morgon då? Resultat?? 

Jag tippar två resultat. 

Den blir framflyttad.

Den spelas och då förlorar vi tyvärr med 1-6. Liverpool kommer inte att vara snälla mot oss, med tanke på behandlingen tidigare i höstas. 




















 

R.rooster2021-01-07 22:19:22
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa