Lagbanner

Den svåra konsten med byten.

Det här kan kanske röra upp en del känslor, men hear me out.

Ibland undrar jag om vi Villans har blivit lite bortskämda. Det går absolut att ifrågasätta varför det inte byttes tidigare ikväll. Inga konstigheter, det hade kanske kunnat hjälpa och vi var tillbakapressade. Då är det lätt att känna att ett byte skulle kunna rätta till det en del. Och ibland gör det det, men ibland inte. Ibland kommer spelaren som kommer in helt fel och orsakar ett mål, ibland är den bara överjävligt taggad och lyfter laget, men jag gissar att oftast blir det ingen större skillnad då det är 8-10 andra spelare som inte riktigt klarar av att hålla i bollen och då är det inte per automatik att 1-3 spelare kan göra så stor skillnad. Men absolut, det kunde mycket väl ha gjorts tidigare byten.
Men när det blir mer fokus på de uteblivna bytena i inläggen på forumen än på att vi faktiskt vann matchen, ja, då känner jag att vi är lite bortskämda. Nästintill på gränsen att låta som man uniteds fans på 90- och 00-talen när de gnällde på att de bara kom tvåa, eller liknande med arsenal under Wengers sista år. Då kunde man läsa på deras forum att han i stort sett var värdelös och det syntes inte mycket till uppskattning för vad han hade gjort med klubben. Vi är inte där, men ibland snuddar vi på det. Vi vann en match borta mot en svår motståndare som vi inte har slagit på 7-8 år och det är för mig värt jävligt mycket. Kanske kunde vi ha gjort det bättre, kanske hade ett par byten gjort det lugnare, men vi vet inte. Det vi vet är att vi vann och vi kan inte få mer än 3 poäng för en vinst oavsett. Ok, spelarna kan bli slitna av för mycket matchande och kanske får dagens kritiker rätt imorgon, men man ska också beakta att vi har ett ungt lag och unga spelare har lättare att återhämta sig än äldre och åtminstone jag förmodar att tränarna har bra koll på detta och har bra koll på vilka spelare som bör vila och vilka som i olika form gör laget bäst. Självklart kan de ha fel ibland och göra fel, ta fel beslut, men jag har ganska stort förtroende för vår stab.
Det är inte bara det att vi har lyckats ta oss från att vara ett lag på nedre halvan i the Championship till ett lag för övre halvan i Premier League på två år, eller tagit oss från att vara ett lag som kämpar för att hålla sig kvar i PL till att bli ett lag som slåss för att nå Europa på ett år. Det som ger mig mest tillförsikt är att vi för första gången på 10 år redan efter att bara halva säsongen har gått förmodligen inte behöver oroa oss för att åka ur PL. Under Houllier, AML, Lambert och Sherwood hade vi som bäst några omgångar kvar när vi kunde slappna av. Och till slut åkte vi ur. Och det tog 3 år, 3 roliga år tycker jag, innan vi kom tillbaka. Nu är vi redan så gott som klara med halva säsongen kvar. Det för min del ger DS&co mycket utrymme för att köra sitt race. Återigen betyder det inte att man inte kan vara kritisk, men jag förstår inte hur det kan ta överhanden en kväll som denna.
Det finns förmodligen tre "huvudläger" bland oss supportrar. Ett läger som inte bryr sig så mycket om vad andra skriver utan bara gläds över framgångar och blir besvikna vid motgångar.
Ett läger som gläds men ser orosmoln emellanåt och fokuserar mer på vad som kan/bör bli bättre. Som förmodligen oroar sig för att om inte det rättas till så tar det roliga slut.
Och ett sista läger som ser framgångarna och inte alltid kan förstå att en vinst kan tolkas ur en negativ synvinkel. Surprise, surprise, här är jag. Vi ser det förmodligen mer som att vi vann, det är allt som behövs. Finns inget att gnälla på. Dessa två sista läger kommer att clasha, det ligger i sin natur. Förmodligen ser de andra de sista som oambitiösa och utan riktig vilja att vinna, medan de sista ser de andra som gnällrövar som aldrig kan se det positiva. Lite hårddraget. Det är detta som ger tjusningen med forum, men det kan också göra det lite infekterat. Det enda man kan göra är att försöka förstå varandra, hur jävla svårt det än kan vara ibland.
Nåja, nu har jag svamlat färdigt. Vi vann, vi ligger 8 med matcher till godo jämfört med de flesta andra lagen, och vi är bättre än vi har varit på minst 10 år med enorm utvecklingspotential, med en ledning som verkar vara redo att satsa på framgång. Jag är gladare som Villan än jag har varit på bortåt 15 år. Nu väntar jag bara på att
Mattias Westerström
ska klargöra hur många poäng vi har kvar.
En sista sak: Vi vann inte tack vare VAR. VAR konfirmerade bara de beslut som redan var tagna och hade VAR inte funnits hade vi fått samma resultat. Däremot hade vi VAR på vår sida när det gällde. Nog fan var det väl straff? Offsiden däremot tänker jag inte säga något om även om jag egentligen inte tycker det är offside. Det har vi fått emot oss så många gånger nu så det tänker jag inte be om ursäkt för. Inte heller för segern.
UTV!

Pelle i Götet2021-01-31 09:24:25
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa