En bra poäng mot Chelsea
Premier Leagues Instagram-konto skrev "Anwar El Goalsi"

En på förhand svår bortamatch mot Chelsea slutade 1-1 och det hela känns ganska rättvist så här i efterhand.

Efter “Coreopsis” förnämliga förhandsrapport kommer här lite annan fakta som gällde inför matchen. Aston Villa kom till spel med fem spelare från PL Team of the week:
Hause, Targett, Traore, El Ghazi och Watkins.

Detta var det 156:e mötet klubbarna emellan.
Största förlusten kom 2012, 0-8 och den sved rejält eftersom det nu är vår största förlust i klubbhistorien. Inför dagens match kom vi också med sex raka förluster och 3-15 i mål mot Chelsea.

Men det där är historia och kuriosa. Nu är nu och Aston Villa är av en helt annan kaliber.

Matchen började hyfsat jämnt både sett till avslut och bollinnehav. Den första bra chansen fick Pulisic hos hemmalaget (han och Chilwell bäst hos dem enligt mig). Det var faktiskt vår Super-Jack som spelade knasigt och det gav Pulisic ett gyllene läge, men han sköt strax utanför.
Jag kikade på statistiken efter en halvtimme och det var fortsatt jämnt på alla fronter, men så började Chelsea ta över allt mer. Därför kom inte 1-0 för hemmalaget som en blixt från klar himmel. Giroud häver sig fram på ett inlägg från vänster och nickar snyggt in 1-0 i den 34:e minuten.

438 minuter utan att ha släppt in ett enda mål hade nu nått vägens ände.

Aston Villa kom snabbt igen i den andra halvleken. Jack Grealish och Christensen stötte ihop och nog borde Christensen fått ett gult där. Men han blev själv liggande medan Grealish reste på sig. Grealish fick tillbaka bollen, spelade vidare mot Cash som slog ett perfekt inlägg där El Ghazi dök upp och tunnlade in 1-1 i den 50:e minuten!
El Ghazi, vad fasen har hänt!?

Efter detta spelade Villa bra en period men i den 66:e minuten var det nära att det sjöng i Villas mål igen. Där dök dock Konsa upp och lyckades nicka undan bollen på mållinjen. Händelsen var dock offside och ingen VAR-bedömning behövdes alls.
Några minuter senare prickade vår arbetshäst John McGinn ribban med ett rungande vänsterskott från 25 meter, jösses vad nära!

Under de avslutande minuterna gjordes byten och det blev några chanser till. Inbytte Jacob Ramsey var inte långt borta att skruva in ett ledningsmål för Villa, och Pulisic var inte heller långt borta.
Hjärtat satt dock högt upp i halsen, närmare nästrakten t o m, när Chilwell avslutade i den 93:e minuten med en klockren volley som nästan smekte stolpens utsida, men till slut blåste domaren av bataljen och det slutade 1-1.

En bra poäng för oss i en match som faktiskt kunde ha slutat med seger för båda lagen, så vi får nöja oss med att vara nöjda med en poäng och säga att det var rättvist.

Förra året förlorade vi i stort sett alla matcher mot topplagen. I år har vi inte förlorat…

Det säger en hel del om den Kafka-förvandling Aston Villa har genomgått och den process som klubben och laget nu går igenom.