Leicester - Aston Villa
1 - 2

En dag på jobbet för Aston Villa
Jubel i Villa. 2–1 mot Leicester.

Midlandsderbyt borta Leicester blev en seger utan att glänsa. Och där en striker letar efter målet och en annan vet precis var det står.

Skulle det bli dagen så det lossnade för Ollie Watkins? Det tog inte ens två minuter så var han framme i sitt första friläge. Nej, inte den här gången. Leicesters målvakt Mads Hermansen fick fingrarna på bollen och armarna kring benen på Ollie, fast i den ordningen så ingen straff. Efter tjugo minuter hittade Morgan Rogers fram till Ollie Watkins som kom lite ur vinkel. Hermansen gjorde sig stor igen och räddade Ollies avslut. Strax innan hade John McGinn försökte lobb-placera in bollen med vänstern.
I 28 minuten fick Villa till en enkel, men genial frisparksvariant. Allt väntade ett inlägg, men Jacob Ramsey hade stuckit i djupled i en stor lucka i Leicesters försvar, Thielemans bredsidade fram bollen till Ramsey, som skickade in ett lågt inspel framför mål. Bollen smet förbi Watkins och det var ju tur, för bakom kom Amadou Onana i ett ännu bättre läge och placerade in 1–0 för Villa, hans andra mål för säsongen.
Leicester fick till något som såg ut som en halvchans, men var betydligt farligare än så. Emi Martinez fixade det och Villa gick till pausledning.

Durán – vilken striker
Ollie Watkins fortsatte att jobba hårt, men efter en timma fick det vara bra. Han letar fortfarande efter timingen, men när den sitter kommer det bli åka av, var så säker. Jhon Durán hoppade in och där verkar självförtroendet sitta som en smäck. Obrydd går han bara in och kör. Först ett snygg väggspel mellan Ramsey och Luca Digne, som sedan skickade in ett inlägg där Durán gick upp och skallade in som inget kunde vara mer självklart. 2–0 till Aston Villa och då hade Durán varit på plan i två minuter.
Skulle det rinna i väg nu? Tyvärr inte. Leicester är inte det laget som ger upp, bara sådär. Lite mål i baken, vadå? East Midlands brunkargäng bestämde sig för att ge det en chans – och Villa lät dem göra det. En stillastående Bogarde blev rejält utmanövrerad av inbytte Stephy Mavididi i straffområdet och bollen hamnade till slut hos Facundo Buonanotte, som tryckte in reduceringen.

Gnälligt i Leicester
Leicester fortsatte att trycka på, men några givna lägen kom inte. Det blev i stället en del gnäll på domaren, trots att han egentligen bara följde regelboken. Domaren får inte styra bollen till frispelade Leicester-spelare, då ska det blåsas av. Och offsideregeln gäller även Jamie Vardy. Sedan kan de omringa domaren hur mycket de vill och tjafsa. Eller nej, det kan de inte, det är ett jävla oskick, tycker jag. Det bästa läget fick Durán, som vände och drog på ett vänsterskott inne i straffområdet, men rätt på målvakten.
När matchen var väl var över var det inte känslan av mersmak som infann sig. Det var en dag på jobbet. Tre poäng, inte mer. Onana, Thielemans och Ramsey glänste mest i vinrött. Morgan Rogers hade inte samma driv som i tidigare matcher, han kunde krångla till det ibland, men har storspelet i sig. Debutanten Bogarde blandade och gav, tyvärr hamnade passningarna då och då på blå gubbe. Det kan säkert bli bra med tiden, men av det jag sett hittills har Kosta Nedeljkovic varit mer mogen den uppgiften.
Nu är det uppehåll i två veckor innan Villa möter Everton hemma, som på tio minuter klantade mot en säker seger till stryk 2–3 mot Bournemouth.

Leicester FC – Aston Villa FC 1–2 (0–1)
Mål: 0–1 Onana (28), 0–2 Durán (63), 1–2 Buonanotte (73).