En poäng är mer än noll

En poäng är bättre än ingen poäng. Idag borde vi verkligen ha förvaltat chanserna och tagit tre poäng. Istället fick vi jaga.

Newcastle - Aston Villa 1-1

Ja, en poäng är en poäng, men vi hade verkligen behövt tre ikväll.
Matchen startade med ett ställningskrig där Villa ändå förde matchen och fick iväg flera avlsut. Den första halvtimmen av matchen var helt klart till vår fördel, dock inte med mer än att Trezeguet hade en jättechans i den sjätte minuten på inlägg från Konza.
Newcastle hade ingenting i första och när de väl kom upp i den 37:e minuten bröt MIngs förtjänstfullt.

Matchen på poäng till Villa i paus.

I den andra halvleken tog Newcastle över lite av den lilla taktpinnen. Vi i soffan hemmavid började prata om byten för Villa, när istället Bruce tog tillfället i akt och sände in Carroll och Gayle.
Det dröjde bara tre minuter innan det bytet gav effekt. Carroll serverade Gayle som utan att vara påpassad kunde göra 1-0 för hemmalaget. Riktigt tungt. Det var nog deras andra riktiga chans dessutom och det var ett kliniskt avslut.
Dean Smith gjorde också byten som skulle visa sig vara givande. Elmohamady och Hourihane kom in och de båda stod för kvitteringen i den 83:e minuten. Hur han, Elmo, lyckades knorra in den bollen med huvudet är en gåta, men för oss Villans så var det underbart att se!

5 minuters tilläggstid blev det och det var Aston Villa som låg på för seger. Inget resultat av det, tyvärr.

1-1 och det är väl ok, men idag kändes det som vi skulle ha vunnit. Vi borde ha vunnit.