En poäng trots stort spelövertag
Warkins hade ett par bra lägen idag, men den gamle Villa-målvakten stod emot det mesta!

Trots massivt övertag blev det bara 2-2 i derbyt mot WBA.

Aston Villa startade matchen på Villa Park relativt piggt och redan i den nionde minuten kunde EL Ghazi ge hemmalaget ledningen via en distinkt straff. En straff som gavs sedan Ross Barkley gått omkull, ganska enkelt.
1-0 9” El Ghazi, straff

Efter målet rullade Villa upp några snygga anfall, men efter cirka tjugo minuter började WBA ta sig längre och längre upp . Efter ett längre anfall fick även de en straff och om Barkley fick sin billigt måste jag säga att WBA fick den ännu billigare. Konsa var “på” och blev därmed syndabocken när det blev 1-1.
1-1 23” Perreira, straff

Resten av första halvlek var hyfsat jämn med ett par bra chanser, dels en WBA-nick utanför på en perfekt slagen frispark samt en träff i ribban. Även Villa hade ett par lägen, bl a skott av El Ghazi och Traore var nära på ett inlägg från Targett.
1-1 i paus.

Den andra halvleken drog igång med en riktig kalldusch. En lång spark från Johnstone i målet togs ner galant av Konsa (hann jag tänka) innan han halkade och tappade bollen. Vid såna misstag blir man straffad direkt och därför WBA ta ledningen via Mings ben till självmål.
1-2 47” självmål

Därefter trummade Villa på bra. Det saknades verkligen inte lägen för kvittering, Traore hade en i stolpen, Davis hade en i stolpen, Watkins var i stort sett ren med Johnstone m fl chanser.
I den 90:e minuten fick vi äntligen se Wesley tillbaka på planen!
Och som lök på laxen (säger man så fortfarande?) kunde det äntligen bli kvittering! Keinan Davis störtade fram och stötte in en boll från nära håll när det var lite kommunikationsfel mellan målvakt och försvar. Ytterst påpassligt, ytterst rättvist!
2-2 92”, Davis.

Villa avslutade med två minuters massivt tryck mot WBA:s straffområde, men någon mer boll ville inte hitta nätmaskorna denna afton på Villa Park.
Jag är nöjd med en poäng till slut ändå, med tanke på hur matchen utspelade sig. Men ändå, attans att det inte gick att vinna den här matchen!

Här är statistiken från matchen, notera skillnaden mellan första och andra!
Avslut: 24-10 (6-5 i paus)
Avslut på mål: 11-4 (4-2)
Bollinnehav: 70-30 (68-32)
Hörnor: 11-4 (3-1)
Totalt antal passningar: 531-233