2 - 4

En resa i goda vänners lag - dock med bitter förlust
In Emery we trust!

Uppstigning mitt i natten (fredag morgon) för att ta det tidiga flyget från Landvetter. En självklarhet för en Villasupporter.

Denna gången blir det lite mer av en kombinerad reseberättelse, blandat med reflektioner från matchen.

Nåväl, iväg skulle vi och sex glada och förväntansfulla supportrar träffades på Landvetter. Två åkte via London och skulle möta upp oss på plats i Birmingham vid hotellet. Och vilken dag det skulle bli. Den så självklara pilsnern intogs och det ”goa” tugget infann sig snabbt.

Då vi hade oturen att åka iväg på dagen med mest snöoväder blev vi försenade i dryga två timmar. Detta ledde till att vi flög genom halv Europa för att äntra vårt kära Birmingham. Vissa via Amsterdam och Bryssel medans andra flög via Amsterdam och Inverness. Väl på plats strålade vi samman för en inledande kväll ute i Birmingham i goda vänners lag.

Matchdag

Morgonen började med frukost och förberedelserna inför matchen startade. Vi blev snabbt eniga om att promenera ut till Villa Park med några traditionsenliga stop. Trots att Barton Arms ville öppna tidigare för oss, förstod vi att serveringen kunde dröja. Därav bestämde vi oss snabbt för att gå vidare mot Aston Tavern. Väl där var det några timmar med diskussioner om dagens match, några kalla samt lite lätt påfyllning av bespisningens mat. Vi var alla eniga om att vi hade goda chanser att ta hem tre poäng. Samtidigt höjdes ett varningens finger då vi allt som oftast haft svårare mot lågt sittande försvarsspel där vi ska få upp tempot och vara kreativa.

Vi gick bort mot arenan i god tid innan matchstart för att få den sköna känslan. Perfekt förutsättningar och 7-8 grader i luften. Första halvlek startar, och det känns som att vi är på gång. Vi har taktpinnen och klarar spela oss igenom Leicesters press och utdelningen skulle komma. Vi gör 1-0 genom Watkins som påpassligt slagit in returen efter Buendias skott i ribban. Därefter fortsätter vi att spela bra. Men efter ett personligt misstag i egen box kunde gästerna kvittera. Just personliga misstag skulle spela en avgörande roll denna matchen. Men vi får komma ihåg att vi befinner oss i en fas där vi integreras i ett nytt spelsystem, vi ska ta risker, vi ska våga.  Det innebär att vi kommer åka på förluster och ta lärdom av dem. Det är först då vi kommer att lära oss och Emery kommer kunna forma truppen utefter vilka som bemästrar lagets spelidé.

Kopiera in nedan länk gällande Emery så ser man en intressant debatt (läs:het) mellan Gary Neville och Jamie Carragher i samma tema.

Kort därefter tar vi åter ledningen genom Watkins som ur ingen vinkel alls sätter sitt andra mål för dagen via en täckande försvarare. Men glädjen var inte långvarig då gästerna både kvitterade och tog ledningen innan halvleken var slut. I en match där det kändes som att vi hade kunnat stänga den med ett par bollars ledning så låg vi bittert under med uddamålet. I halvtid möttes vi i baren för förfriskning och ”peptalk” inför andra halvlek. Vi alla var eniga - Vi vänder detta!

Andra halvlek kantades av stort bollinnehav och inte så många heta målchanser. Gästerna väntade på rätt läge att avgöra matchen och läget dök upp, då ett individuellt misstag (återigen) gett gästerna ett friläge som punkterade matchen. Game over!

Efter några timmars besvikelse bestämde vi oss för att försöka tänka på annat. Restaurang, pub och senare ett besök på jazzklubben gjorde alla på gott humör och det blev en lång men synnerligen trevlig natt. Söndagen var en skön dag där vi promenerade och besökte diverse pubar och hade ett gött umgänge innan måndagens hemfärd.

Slutligen vill jag tacka alla medverkande på resan. Trevligt värre, UTV!