Lagbanner
Goodison Park, 2023-02-25 16:00

Everton - Aston Villa

Everton - Aston Villa

Lördag 16:00 är det klassisk avspark i ett möte mellan två klassiska lag i den engelska högsta ligan. Genom åren är det väldigt jämt i mötena men sedan Aston Villas återkomst till Premier League 2019 så har laget vägrat förlora mot Everton. Ska trenden fortsätta eller ska hemmalaget sätta stopp för trenden?

Everton
Efter en helt bedrövlig serie fick till slut Frank Lampard sparken och in kom Sean Dyche och satte omedelbar effekt. 2 segrar på 3 matcher, förlust i derbyt mot Pools. Men trots denna effekt ligger laget inte alls på säker mark. Med bara en poängs marginal till nedflyttning krävs fler bra resultat under vinter/vår för att det ska blir PL nästa säsong igen. Everton sålde sin kommande ”stjärna” under vinterfönstret. Anthony Gordon drog norrut till Newcastle för £40 miljoner. Svårt att tack nej till detta monsterbud för en 21 åring naturligtvis, men det betyder också en försvagning för laget. Hemmalaget har ett rutinerat lag med flera spelare som gjort många säsonger i Premier League. Bland annat landslagsmålvakten Pickford, Coleman, Tarkowski, Coady, Gueye för att nämna några. Tyvärr för Evertons del ser det i nuläget ut som Calvert-Lewin fortsatt är skadad och detta öppnar för att Maupay agerar forward. Målskyttet är ett stort bekymmer för Everton då man på 23 matcher endast gjort 17 mål och det är lägst tillsammans med Wolves så långt i ligan. Gissningsvis kommer Sean Dyche sätta upp en stark defensiv i första hand och sedan försöka göra ett segermål och hålla tätt. Ingen öppen historia med böljande anfallsspel med andra ord.

Aston Villa
Undertecknad bevittnade motsvarande möte på Villa Park i hemmapremiären. Då pekade allting på en stensäker seger men en del slarv och nervositet mot slutet gjorde det hela till en vansinnig rysare som till slut blev en knapp 2-1 seger. Men detta var under en annan regim som vi alla vet och även om Villa står med tre raka förluster så är det ett helt annat lag som genomför matcherna under Emery. Visst har det runnit in för många mål bakåt men det positiva är att under Emery har Villa inte gått mållösa en enda match. Och en stor bidragande faktor är Ollie Watkins som verkligen hittat sion rätta plats och skulle han näta mot Everton betyder det att han blir ensam i Aston Villa att göra mål i fem raka Premier League matcher. Andra glädjande nyheter är att Diego Carlos är tillbaka i träning med laget, han är dock inte redo för match ännu men det närmar sig.
Trots den nuvarande resultatmässigt negativa trenden så finns det ändå en hel del ljusglimtar som ger hopp om att trenden kan vända. John McGinn har fått en annan roll och ser mycket bättre ut än på mycket länge. Samma kan sägas om Coutinho där alla ved vilken klass som finns att plocka ut. Ytterligare måste också nämnas nyförvärvet Duran som på sina få minuter har visat är Villa kan ha grävt fram en guldklimp. Så hur kommer då Emery formera laget? Ja det är inte enkelt att svara på då det finns gott om alternativ men centrallinjen är självskriven men Martinez, Konsa, Mings, Luiz, Kamara och Watkins. Men vilka som flankerar är inte alls givet på förhand. Givetvis är det bra med konkurrens men samtidigt hade man hoppats på att någon av dessa kantspringare skulle visa mer ihållig form och därmed vara ett självskrivet kort på sin position.           

Matchen
Som tidigare i texten tror jag på en ganska tajt match och jag tippar 1-1 med Watkins som målskytt. Ett resultat som på förhand båda lagen skulle vara ganska nöjda över. Så bänka er kl. 16:00, klä upp er och ha en favoritdryck i glaset. UTV!

TV: Stor dramatik när Arsenal vände och vann mot Aston Villa
 


 

Robert "robstar" Larsson2023-02-24 19:00:00
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa