Förlust mot Brighton...
Många lägen idag, men tyvärr ingen poäng...

Aston Villa tog idag emot Brighton, ett lag man inte förlorat mot hemma sedan 1910. Idag bröt bortalaget den sviten, vet knappt hur det gick till.

Det började illa för Villa när Ross Barkley drog baksida låt efter en dryg minut, sedan Grealish kämpat till sig en frispark det första han gjorde. Traoré ersatte med den äran.

Aston Villa började bra med stor press på Brighton, men sen, efter drygt tio minuter, tappade Villa bollen efter ett inkast och Danny Welbeck kom fri från halva planen. 1-0, snyggt avslut efter 12 minuter.

Efter 18 minuter tog Watkins emot bollen och gjorde det sen mycket bra. Han passade Grealish, fick tillbaka bollen men missade och i den efterföljande situationen lyckades Trezeguet missa två gyllene lägen. Makalöst!

Inbytte Traoré var vass i sitt inhopp och avslutade efter 22 minuter i nedre högra hörnet, men målvakten var med på noterna.

7-2 i avslut efter 30 minuter sade det mesta om spelbilden.

I Brighton imponerade Lamptey på mig första halvlek rörlig och irrationell.

Trezeguet fick ett nytt bra skottläge i den 35:e minuten, men över igen.

I den 40:e minuten ställde Aston Villa om mycket snabbt. Luiz drog upp bollen, passade Grealish som sedan spelade in mot Watkins. Hårt uppvaktad rullade bollen stolpe ut.

“De har fan parkerat bussen och t o m dragit handbromsen” sa mina killar här hemma.

Brighton startade 5-3-2 och bytte sen ut Lallana mot en back. 6 försvarare på planen.

Äntligen kom dock kvitteringen, tidigt i halvleken, och den var minst sagt rättvis. Targett blev fälld, Traorés frispark var perfekt och där dök Esri Konza upp och sköt in 1-1.

Några minuter senare var Brighton uppe på Villas planhalva och en passning rakt igenom straffområdet nådde March som skickade upp 1-2 i krysset.

Ja, vad ska man säga? I den 79:e minuten bytte Brighton in en sjunde försvarare (!) och idag hade vi inte redskapen för att förflytta den parkerade bussen helt enkelt. När 1-1 kom trodde jag på säker seger, men det ville sig inte.
Jag tycker att McGinn och Grealish inte var riktigt att känna igen (slitna?) och med Barkley borta så måste andra kliva fram. Trezeguet hade tre grymma lägen, sköt över på alla.

På övertid tycker jag dock att Trezeguet skulle haft en straff. Nog för att March var först på boll, men Trezeguet hade ju varit förbi om han inte blivit fälld. Förstår ärligt talat inte reglerna längre.
Brighton var inte bra alltså. Jag har svårt att smälta hur det blev förlust idag.

Övriga funderingar:

Varför är vi så immuna på hörnor?

Grealish var bra, men inte Super-Jack-bra.

Varför har Åslund i studion så svårt för Villa och Grealish? I dag nämndes skolgårdsfotboll IGEN!
Det säger mannen som gjorde ynka 17 mål på 260 matcher som mittfältare...

Hoppas Barkley repar sig snabbt, men sånt där kan bli långdraget.

Konza var bättre än Mings.

"Det var viktigt för min hälsa", sade min äldste son när det blev 1-1. 11 minuter senare mådde han inte så bra längre.