Lagbanner
Carrow Road, 2021-12-14 20:45

Norwich - Aston Villa
0 - 2

Framtiden visade upp sig
Jacob Ramsey stod för ett sagolikt solomål.

Framtiden visade upp sig

Det var framtiden som visade upp sig när Villa tog sin sjunde trepoängare för säsongen genom 2-0 borta mot Norwich City. Jacob Ramsey solosprang in första målet och Carney Chukwuemeka assisterade till tvåan, de båda ynglingarna 20 respektive 18 år.

Spänningen var stor när laguppställningarna skulle presenteras inför matchen. Vilka var de två covid-fallen som det hade rapporterats om? De två visade sig kanske vara tre. Såväl Morgan Sanson som Anwar El Ghazi och Jed Steer saknades. Startuppställningen blev därmed ändå ganska ordinarie som den har sett ut de senaste veckorna, med skadade Marvellous Nakamba ersatt av Emi Buendia från start.
Villa började piggt och trillade boll riktigt fint mot ett passivt Norwich. Inte minst gällde det just Buendia som var skapligt sugen att glänsa på sin tidigare hemmaplan, Carrow Road. Ändprodukten var det inte lika väl ställt med. Ett långskott från John McGinn, tippat över ribban av Tim Krul, var det enda riktigt heta måltillfället under första halvtimmen.
Det behövdes en solouppvisning på Grealish-nivå för att bryta dödläget och det var efterträdaren, akademiprodukten Jacob Ramsey, som stod för den. Ollie Watkins släppte bollen till Ramsey vid mittlinjen och därifrån tog jättetalangen från Great Barr fart. Ensam mot fyra försvarare skaffade han sig utrymme för sin vänsterfot och Villas ledningsmål var ett faktum i 34:e matchminuten. Inspirerad av att ha sett videoklipp på Steven Gerrard, kommenterade Ramsey efteråt! Gerrard å sin sida slog fast att fullträffen bör kvalificera sig som kandidat för Goal of the Month.
I halvtidspausen hade Dean Smith gjutit visst mod i hemmalaget allt medan Villa, på känt manér, började backa hem. Det såg med andra ord lite oroligt ut när matchen gick in i sitt slutskede, även om Emi Martinez aldrig blev riktigt utmanad.
Precis som de senaste matcherna skapade byten ny energi i Villa. Visserligen gjorde inte Danny Ings något stort avtryck istället för Ashley Young, men Carney Chukwuemeka tog chansen när han kom in istället för en avbuad Emi Buendia. I 87:e minuten fick ”Chucken” Villa-fansen att pusta ut. Efter en grann raid längs vänsterkanten spelade den Österrike-födde ynglingen in till Watkins som dök upp likt en måltjuv ska göra. Några djupa andetag i väntan på VAR-symbolen, men den kom aldrig. Ollie onside och game over!
Steven Gerrard cashade in sin fjärde seger på sex matcher och eftersom förlusterna har varit uddamålsdito mot Manchester C och Liverpool så måste man konstatera att det är ett pånyttfött Villa – betydligt tätare bakåt och med mer tempo och energi framåt. Villa-managern var mycket nöjd med hela lagets prestation, men hyllade förstås särskilt all den talang som kommer underifrån och sättet som truppen hanterade covid-situationen:
-Två fantastiska mål från akademin. Det har varit en utmanande vecka i kulisserna. Vi saknade ett par stycken på grund av covid och vi tappade Naka, så vi har blivit utmanade på olika sätt, kommenterade Gerrard.
 För Dean Smith blev det ännu en förlust och fortsatt jumboplats, men ”Deano” kunde ändå glädja sig åt kärlek från de tillresta Villa-fansen. Det värmde säkert!
Individuellt är det på sin plats att plussa för outtröttliga löparna Matty Cash och Ollie Watkins. Unge Ramsey gjorde en strålande match, inte enbart för det vackra målet. Även Douglas Luiz ska ha cred, nu åter i en lite mer defensiv position i Nakambas frånvaro. En klok spelare som ofta står rätt utan att springa livet ur sig.
Tätt mellan matcherna nu. Härnäst väntar Burnley hemma på Villa Park på lördag. Fullt hus och tre poäng – ska vi säga så?
 

Morgan Carlsson2021-12-14 23:56:09
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa