Lagbanner
2020-11-08 20:15

Arsenal - Aston Villa

Inför Arsenal - Aston Villa

Inför Arsenal - Aston Villa

I mitten av tabellen hittar vi de båda kombattanterna för söndagens kvällsmatch, dessutom har de skrapat ihop samma antal poäng så långt. Inledningsvis har lagen också haft liknande motstånd så förutsättningarna är väldigt jämna. Blir även matchen jämn?

Arsenal
I mitt tycke har Arteta fått fram ett spännande lag som varvar ungdomlig talang med några rutinerade spelare. Det senaste tillskottet Thomas Partey som hämtades från Atletico Madrid är en pusselbit som jag tror kan göra stor skillnad för Arsenal. Om det har gått lite knackigt i inledningen av ligan så har istället Arsenal stormat fram i Europa League med tre raka segrar under hösten. Senast i torsdags blev det 4-1 mot norska Molde. Framåt så långt i ligan är det Aubameyang och Lacazette som står för merparten av målskörden. Bakåt håller brassen David Luiz ihop trupperna. Längst bak är det tysken Leno som står mellan stolparna. Samma herre som Arsenal valde som nr.1 framför vår egen Martinez. Det kan bli en match i matchen.

Aston Villa
Sista matchen före årets sista landslagsuppehåll och det skulle kännas bra om den negativa trenden kunde brytas med en poäng eller tre. Bortamatcher i London har inte varit ett bra facit för Aston Villa, även om det gick bra senast mot Fulham. Så trippen till Emirates Stadium känns lite skakigt på förhand. Men nu är detta ingen vanlig säsong, resultat utfall har varit i princip helt oförutsägbara så långt. Efter fredagens match toppar Southampton tabellen! Ja, helt galet och oförutsägbart. Men tillbaka till Aston Villa så är har vi glädjande 12 poäng på sex matcher och det har inte varit oförtjänt på något sätt. Dock gäller det att gå tillbaka till grunderna och täta bakåt för det har läckt väl mycket i senaste förlustmatcherna. På skadefronten är det som tidigare men tyvärr får vi också lägga till Traore som utgick senast och är inte tillgänglig.
Jag utgår från att Smith ställer upp med en förväntad 11:a och ge spelarna chansen att ta revansch på sig själva och få tillbaka känslan och spelet som de hade i de inledande matcherna. Spelare som Barkley och McGinn har fallit tillbaka markant och varit i princip osynliga. Grealish som åter är uttagen till landslaget har en uppgift att få sina vänner på rätt kurs igen.

Laget och matchen
Som tidigare i texten så förväntar jag mig den ”vanliga” startelvan. Jag tippar 1-1 men håller för reservation att det är inte min starka gren denna säsong.
Matchen går klockan 20:15 på söndag och visas på Viasat/Viaplay. UTV!

Robert Larsson2020-11-07 08:59:26
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa