Lagbanner
Emirates Stadium, 2021-10-22 21:00

Arsenal - Aston Villa

Inför Arsenal - Aston Villa
Håller Martinez nollan mot sin förra klubb?

Inför Arsenal - Aston Villa

Då var det dags att möta Arsenal. En gång i tiden var detta möte nästan garanti på förlust för Villas del. Men nu står Villa på tre raka segrar mot Gunners och kanske börjar historian skrivas om? Det är två lag som har en vikande trend resultatmässigt och ligger placeringarna bredvid varandra i tabellen så en vinst vore välkommet extra välkommet. Men vem tar den?

Arsenal
I Arsenal har Mikel Arteta fått utstå en hel del press då resultaten uteblivit. Efter en mycket svag inledning av säsongen lyckades ändå laget studsa tillbaka med tre raka segrar vilket förmodligen också räddade den gode Arteta. Men nu är det två raka kryss och något annat än vinst mot Aston Villa skulle få snacket igång om förändringar. Nu var det ett tag sedan Arsenal kunde räknas till big 4 och de senaste säsongerna även big 6, i alla fall rent resultatmässigt.
På de senaste säsongerna har Arsenal testat väldigt många spelare men kanske har man nu funnit en någorlunda stomme att bygga vidare på. Framför allt är det ett ungt och talangfullt mittfält med Saka, Ødegaard och Smith Rowe i spetsen. Men balansen mellan försvar och anfall verkar inte riktigt vara stabilt och där finns det att jobba på för ledarstaben om Arsenal ska kunna klättra upp till en position som i fornstora dagar. På skadesidan är den hårdföre Xhaka borta, sedan fick Saka en smäll sist match och är osäker på start.

Aston Villa
Alla vill snabbt glömma de sista ödesminuterna mot Wolves senast. En stensäker vinst grusades till förlust på ett obegripligt sätt. Ett glädjeämne var att McGinn såg sylvass ut och förhoppningsvis kan hans fina form fortsätta. Han är i många delar motorn i hela Villas spel. Oundvikligt när Villa numera möter Arsenal så kommer snacket om Martinez upp. Arsenal släppte denna världsmålvakt för en billig peng och han som de istället satsade på (Leno) är nu förpassad till bänken. En märklig vändning och det borde ifrågasättas i Arsenals ledning/stab hur detta kunde passera. Men Villa gjorde kanske en av sina bästa affärer någonsin och som Villafan ska man vara glad för hur scoutingen verkar vara otroligt skarp.
För första gången denna säsong ser Villa ut att kunna ställa upp med, i princip, bästa laget då skade- och sjukstugan är tom. Endast Trezegue kämpar på med sitt knä. Detta ställer naturligtvis laguttagningen på sin spets. Hur ska laget formeras och vilka startar? En delikat utmaning för Dean Smith och company. 3-5-2, 3-4-3, 4-4-2 är naturligtvis en lek med siffror men det finns flera olika tänkbara kombinationer och positioner att kunna laborera med. Att Martinez står är helt säkert men sedan är det ohyggligt svårt att gissa på vem som spelar var. Att Konsa, Mings, McGinn spelar är helt säkert men på vilka positioner? Personligen ser jag mycket fram emot matchen just för denna detalj, med fullt manskap är jag väldigt nyfiken på hur Dean Smiths tankar går om bästa lag/formation. Samt att Arsenal har passat Villa bra på senare tid.
Återkomsten av ordinarie lag kommer också, med stor sannolikhet, betyda att ungdomarna Ramsey, Chucken, JPB och Archer får svårt att ta sig in ens på bänken. Men alla vet vad de kan och det sätter press på de etablerade att verkligen prestera. För första gången på mycket länge har vi en mycket god konkurrens i truppen och det kommer sporra alla spelare till det yttersta.
Källor säger att Villa ska spela i tredjestället för första gången denna säsong.

Matchen
Jag brukar inte vara optimist när det gäller resultat alla gånger men nu känns det som en 2-0 seger ligger på ett fat, och det tar jag.
Matchen spelas klockan 21:00 på fredag och visas på Viasat/Viaplay. UTV!
 

Robert "robstar" Larsson2021-10-21 19:46:00
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa